Járványügy Somogyban

2020.03.23. 17:53

Koronavírussal tért haza egy barcsi

Egy középkorú férfi koronavírus tesztje pozitív lett Barcson.

Koszorus Rita

– Múlt hét elején tért haza Barcsra Ausztriából és azonnal önkéntes házi karanténba vonult idős édesanyjával – mondta el lapunknak Koós Csaba, Barcs polgármestere. – A napokban kezdtek jelentkezni nála a köhögéses tünetek, amelyek miatt konzultált is háziorvosával. A mentő ma érkezett hozzá, a mentőszolgálat szakemberei a helyszínen elvégezték rajta a gyorstesztet, amely pozitív lett.

Így a férfit elszállították Pécsre, édesanyja pedig két hétig tartó hatósági karanténba került. Koós Csaba kiemelte: a férfi ahogy hazatért, azonnal karanténba vonult és nem is hagyta el otthonát. Egy közeli településen élő testvére látta el őt és édesanyjukat élelmiszerrel.

Ezzel együtt a polgármester azt is elmondta: jelenleg hatan vannak Barcson hatósági karanténban. Önként mintegy heten vállalták, hogy nem hagyják el otthonukat. – Sajnos a többiekről nem tudunk semmit – mondta a városvezető. – Pedig Barcson is többen dolgoznak osztrák síparadicsomban, vagy németországi vendéglátóhelyeken.

Első körben azok tértek vissza szülővárosukba, akik síparadicsomokban dolgoztak, de Angela Merkel tegnapi bejelentése után németországi vendégmunkások hullámára számítanak a Dráva-menti városban.

A somogyi tudnivalókról folyamatosan frissülő cikkünkben itt tájékozódhatsz.

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/hirek-roviden-most-a-tavolsagtartas-az-egyik-leghatasosabb-fegyverunk-2187486/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában