Járványügy Somogyban

2020.03.25. 15:40

Megelőzés almapárlattal: ingyen adják a magyaros fertőtlenítőt

Már a századik adag is elfogyott a fertőtlenítő folyadékból, rendkívül hamar népszerű lett a Gyenesei Pálinkárium múlt heti kezdeményezése, amelyhez csatlakozásra hívták fel az ország 26 ezer magánfőzőjét.

K. G.

Azzal a céllal, hogy magas alkoholtartalmú pálinkakészleteikkel ellenszolgáltatás nélkül segítsenek a környezetükben élőknek. Gyenesei István megmutatta, hogy otthon napok óta nyers almapárlattal fertőtlenítik a kezüket, cipőiket, a kilincseket, a kulcsokat, a mobiltelefonokat és a pénztárcákat. Azóta a legnagyobb közösségi oldalon közzétette, hogy hétfő reggel már a századik adag 73 százalékosra beállított, fertőtlenítő hatású gyümölcspárlatot adta át ingyen a segítségre szorulóknak. A felhívása megjelenése óta folyamatosan keresik fel magánszemélyek, emellett alapítványok, sőt még szociális otthonok és polgári védelmi egyesületek is.

Eközben szembesítenie kellett önmagát és a környezetében élőket azzal a felismeréssel, hogy az emberi élet védelmének kényszere átmenetileg felül kell hogy írja a békeidőkre alkotott adminisztratív szabályokat, tette hozzá. Azt tanácsolja, hogy valamennyiünknek keresni kell, és meg kell találni magunkban azokat a képességeket, lehetőségeket, amellyel segíteni tudunk másokon is ebben a nehéz időben.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217554578005025&set=a.4546201661819&type=3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában