Járványügy Somogyban

2020.04.24. 19:55

Ajándék zongorákat adományozott a Lions Klub a fiatal tehetségeknek

Kilenc csökölyi és gigei iskolást lepett meg elektromos zongorával a kaposvári LIONS Klub. A szervezet azokat a rászoruló fiatalokat támogatta, akik a nagybajomi Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskolában ezen a hangszeren tanulnak zenélni.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Kilenc csökölyi és gigei iskolást lepett meg elektromos zongorával a kaposvári Lions Klub. A szervezet azokat a rászoruló fiatalokat támogatta, akik a nagybajomi Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskolában ezen a hangszeren tanulnak zenélni.

Nagy örömmel vette át az új hangszert Tamás Fruzsina.

A harmadik osztályos gigei fiatal két éve tanul zongorázni, a járványhelyzet miatt azonban már hetek óta nem tudott gyakorolni. Fruzsina édesanyja, Tamás Anikó elmondta: nemcsak zongorázni, hanem énekelni is szeret kislánya. Hozzátette: jó érzés, hogy a kaposvári Lions Klub gondolt rájuk és ezzel támogatták gyermeke fejlődését.

Kerekesné Pytel Anna, a Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola tanára és a Lions Klub tagja hangsúlyozta: a néptánc mellett furulyázni és zongorázni tanítják a hozzájuk járó diákokat. A kialakult helyzet miatt sajnos nincs lehetőségük a fiataloknak a hangszeres zenélést tanulni, hiszen a legtöbb család nem engedheti meg magának, hogy például zongorát vásároljon. Kiemelte: a Lions Klub már többször támogatta a csökölyi és a környékén élő családokat. A hangszerek mellé billentyűtérképet is adtak, hetente egyszer pedig kottát is kapnak a diákok.

Bajzikné Patak Ágota, a Csökölyi Általános Iskola vezetője elmondta: az intézményükbe járó kilencven fiatal mintegy fele tagja a nagybajomi művészeti iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában