Járványügy Somogyban

2020.04.12. 09:14

Hírek röviden: a járvány idején még fontosabb az összetartás

Kövesse velünk percről-percre a történéseket, nézze meg hogy küzd Somogy a koronavírus ellen!

Sonline

15:40

Bár jelenleg korlátozza a lehetőségeket a vírus, nem fog ki a hagyományokon.

Festett gigatojások idézik a húsvéti hangulatot több somogyi településen. Buzsákban a helyi vézás, boszorkányos és rátétes hímzéseket festették fel, Csurgón a horvátoktól kapott óriástojás a paraszti világot és a természeti tájakat mutatja be. Kéthelyen pedig egy négy méteres fából készült tojás idézi a húsvétot a település központjában.

14:30

József Attila versei a mai napig fontos értékeket közvetítenek minden generációnak. Műveiből ebben a nehéz időszakban erőt és reményt meríthetünk.

József Attila életének és pályájának méltó emléket állító művei, valamint szerteágazó karitatív tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkeresztet ítélték oda Vízy Márton zene- és dalszerzőnek, producernek, aki gyakori vendég Felsőmocsoládon, ahova anyai ágon kötődik felesége.

14:00

Rendhagyó módon tartott húsvéti rendezvényt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportja, mert az idén a koronavírus jelentette fenyegetés miatt csak képernyőn keresztül találkoztak a hívőkkel.

12:13

Énekelve járják az utcákat Kaposváron.

11:30

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara aktív szerepet vállalt annak a javaslatcsomagnak a megalapozásában, ami segíthet kilábalni a koronavírus okozta nehéz gazdasági helyzetből. Tizenegyezer somogyi vállalkozás véleményét kérték ki ehhez a közelmúltban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már összeállította és eljuttatta a kormány számára a második kríziscsomagját, ami a hazai vállalkozói kör kiemelt támogatását tartja elsődlegesnek, és munkahelyek megtartását szolgáló intézkedéseket is tartalmaz. A javaslat elkészítését egy széles körű felmérés előzte meg annak érdekében, hogy pontosan azonosíthatóak legyenek azok a problémák, melyekkel a helyi vállalkozások a járványhelyzet miatt szembesülnek napjainkban.

10:58

Rendhagyó húsvéti videóval ösztönöz a Csiky Gergely Színház az apró örömök megtalálására.

10:24

A balatonlellei húsvéti ételszentelésről készült galériánk az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

 

10:00

Kéthely

Élőben nézhetjük a húsvétvasárnapi szentmisét.

9:45

Balaton

Balatonlelle plébánosa nyitott autóból szentelte meg húsvétvasárnap a húsvéti ételeket. Balatonlelle, Balatonboglár és Látrány utcáit járja végig autójával Szűcs Imre atya.

9:00

Erdély – Hargita megye

A koronavírus járvány miatt talán még inkább egymás felé kell forduljunk. Áldott húsvéti ünnepeket kíván Hargita megye tanácsának elnöke, Borboly Csaba.

8:45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában