Járványügy Somogyban

2020.05.10. 20:00

Élő adásban mondták ki a boldogító igent

A koronavírus miatt sokan esküvőjük lemondására, elhalasztására kényszerültek. Egy somogyi pár azonban úgy döntött, hogy a násznépet egyelőre a világhálón keresztül hívják meg életük egyik legmeghatározóbb eseményére. Kling Márk és Hegedüs Eszter vasárnap délután kötött házasságot a Szent Imre templomban. Tekintettel a koronavírus járványra, módosították a korábbi terveket, s a polgári szertartást, illetve a lakodalmat augusztus végére halasztotta az ifjú pár.

Harsányi Miklós

Forrás: Hoffmann Zsolt

Fotó: ZSOLT HOFFMANN

Szűk körben tartották meg az egyházi esküvőt, Varga László megyéspüspök adta össze a fiatalokat. S bár a koronavírus fertőzés miatt a barátok, ismerősök nem lehettek nagy számban jelen a ceremónián, mégsem maradtak le a nagy napról: a fiatalember Facebook oldalán élőben közvetítették a szertartást.

– Örülök, hogy kimondhatjuk a boldogító igent, s összekötjük az életünket – mondta még az esküvő előtt lapunknak a 26 éves Kling Márk. – Olyan döntést hoztunk, ami egy életre szól. A járvány miatt változott az ünnep, de próbálunk igazodni a kialakult állapotokhoz. Nem szabad kétségbeesni, pillanatnyilag ilyen körülmények között vagyunk, ám később mindenképp szeretnénk megtartani a polgári szertartást és természetesen a lakodalmat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában