Járványügy Somogyban

2020.05.22. 08:50

Hírek röviden: a sport hoz újra lendületet a hétköznapokba

A somogyi megyeszékhelyen a két nagyobb úszóklub, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint az 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzői is újra vízbe ugrottak. Pénteken 11 órakor a Rákóczi FC is újra pályára lép a Paksi FC ellen. A járványügyi helyzetre való tekintettel ezt a felkészülési mérkőzést is zárt kapuk mögött rendezik.

Sonline

20:00

A koronavírus okozta gazdasági megtorpanás a somogyi őstermelők egy részét is érzékenyen érintette. Volt, aki más állás után nézett, s olyan is, aki végigdolgozta az elmúlt két és fél hónapot. Ide kattintva elolvashatja cikkünket.

17:30

Barcs

Megindult az élet a Kistérségi Járóbetegellátó Központban, nem csak a szakorvosi rendelők lettek forgalmasak, hanem az egynapos sebészet is.

16:00

Szita Károly bejelentette közösségi oldalán, hogy egész nyáron nyitva lesznek a bölcsődék, óvodák valamint megnyit a strand és a vásár.

15:15

Szita Károly, Kaposvár polgármestere fontos bejelentést tesz délután 4 órakor közösségi oldalán.

15:00

Siófok

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Siófok, Bajcsy-Zsilinszky utca 1.) 2020. május 28. napján (csütörtök) az infokommunikációs eszközök karbantartása miatt az ügyfélfogadás egész nap szünetel.

13:40

Kaposvár

Egy héten belül második alkalommal mérte össze tudását a Kaposvári Rákóczi FC és a Paksi FC. A két élvonalbeli labdarúgó-csapat mérkőzése ezúttal is egy-egyes döntetlennel ért véget.

Az előző hetivel ellentétben, ezúttal a somogyi megyeszékhelyen szólították pályára a labdarúgókat, természetesen a járványügyi-helyzetre való tekintettel üres lelátók előtt.

12:15

A Versenyképesség-Növelő Támogatási Programra most talán még nagyobb szükség van, mint a járvány előtt.

11:08

Az operatív törzs pénteki tájékoztatója:

11:06

Üst Norbert digitális előadását láthatjuk május 23-án 14:00-kor.

10:46

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a véradások helyszínei és időpontjai változhatnak, ezért mielőtt elindul vért adni, kérjük, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu, www.veradas.hu.

10:09

Balaton

Új időpontban, 2020. július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot.

9:42

Balatonboglár

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere tájékoztatta a helyieket az elrendelt veszélyhelyzet 71. napján.

9:35

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár a koronavírus-járvány idejére szánt, ideiglenes házhozszállítási szolgáltatását egy hónapban csak egyszer lehet igénybe venni.

9:00

Az oktatással együtt a tudományos versenyek is átköltöztek az online térbe.

Különleges formában, online zajlott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi (PTE) Karának a XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK). A keddi versenyen, 14 szekcióban, 163 hallgató mérte össze tudását.

A felsőoktatási intézmény dolgozóinak csak néhány hetük volt arra, hogy a megyeszékhelyre szervezett, két napos tudományos konferenciát átalakítsák egynapos online versennyé. Stromá­jer-Rácz Tí­mea, a PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjának igazgatója a megnyitón elmondta: az egyetem munkatársai hat kaposvári középiskolást is mentorálnak, akik közül ketten is részt vettek a megmérettetésen.

8:50

 

8:00

Szita Károly egyeztetett a gazdasági élet szereplőivel, hogy közösen indulhasson újra Kaposvár gazdasága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában