Járványügy Somogyban

2020.05.26. 14:00

Tálalták a tudásukat a leendő szakik

Sütnek-főznek, kertészkednek, bőrt diagnosztizálnak. Javában zajlanak a szakmai gyakorlati vizsgák a Kaposvári és a Siófoki Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A koronavírus miatt számos óvintézkedést vezettek be. Több mint 1200 somogyi diák szerezhet szakmát a következő napokban.

Góz Lilla

A krémeket tanulmányozta szájmaszkban és kesztyűben Horváth Nikolett. Csütörtökön vizsgázott kozmetika tantárgyból. – A legszebb női szakmának gondolom a kozmetikusokét, és az a tervem, hogy a szépségiparban helyezkedem el – mondta el a fiatal lány, aki az érettségit követően választotta ezt a képzést. A koronavírus miatt nem csak a gyakorlati oktatás, hanem a vizsga is máshogy zajlik idén. – A kétéves képzés lezárásaként a mostani vizsgára a tanulók három feladatot videón és fotón készítettek el. A családtagok lehettek a modellek, akiket most nem hívtunk be, hanem képen kell a bőrdiagnosztikából felelniük – mondta el Zsoldos Katalin szakoktató. A kaposvári építőipariban harmadik éve indították el a kozmetikusképzést.

– Szeptembertől már kilencedikben, technikumban is elindul a képzés, ami örömünkre nagy népszerűségnek örvend, az osztálylétszám meghaladja a huszonötöt – mondta el Agócs Attila intézményigazgató, aki maga is szakács vizsgát tett csütörtökön.

Összesen 908 tanuló szerezhet szakképesítést a napokban a Kaposvári Szakképzési Centrumban. – A gyakorlati vizsgák során be kell tartani az előírt óvintézkedéseket, a fertőtlenítés, védőtávolság mellett mind a vizsgabizottság, mind a vizsgázók számára kötelező a maszk viselése, gumikesztyű használata, ezeket a centrum mindenki számára biztosította – mondta el Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

Csaknem 300-an vizsgáznak Siófokon

A Siófoki Szakképzési Centrumban 297 diák tesz szakmai vizsgát június 9-ig. – Az egyedi miniszteri határozatnak megfelelően, az érettségihez hasonlóan szóbeli vizsgákra nem kerül sor, tanulóink a gépészettől a szépészetig több ágazatban mutatják be szakmai tudásukat – mondta el Bodrogi Csaba, a Siófoki Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese. Hozzátette: amennyiben szükség van közösen használt gépre, szerszámra, minden tanuló után fertőtlenítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában