óránként négy beteg

2020.05.11. 10:55

Telefonos egyeztetés kell valamennyi szakrendelésen

A járvány enyhülésével a kórházakban elhalasztott ellátások fokozatos újrakezdését rendelte el Kásler Miklós miniszter.

Góz Lilla

A Kaposi Mór Oktató Kórházban a sürgős szükségben azonnali ellátást igénylő beavatkozások elvégzése folyamatos, s emellett a vírusveszély szempontjából alacsonyabb kockázatot jelentő, a beteg egészségügyi állapota szempontjából sürgősebb tervezett beavatkozásokat végzik el.

Telefonos egyeztetés kell valamennyi szakrendelésen. Ha a szakorvos úgy ítéli meg, hogy a telefonos konzultáció nem elegendő, akkor időpontra hívja be a beteget. Óránként legfeljebb négy beteg ellátására van lehetőség, a vizsgálatok közötti kötelező fertőtlenítés mellett. A szakrendelésen hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés és kérdőív-kitöltés vár a páciensre. Erre a központi regisztráció aulájában kerül sor, innen irányítják tovább a betegeket a megfelelő szakrendelésre. Ha a vizsgálat koronavírus-fertőzés gyanúját veti fel, abban az esetben a betegnek az Akut Légúti Belépési Pont melletti egységbe kell mennie.

A PCR-teszt elvégzését elsősorban a háziorvosától kérheti a beteg, illetve magánszolgáltató igénybevételével. A kaposvári kórház honlapján lévő tájékoztató tartalmazza, hogy melyik járóbeteg-ellátás igénybevételéhez van szükség negatív koronavírusteszt elvégzésére. A kaposvári kórházban továbbra is elkülönített betegutakat tartanak fenn a koronavírus-fertőzésgyanús és a többi beteg számára. Ennek megfelelően a Németh István fasor felőli három elkülönített bejáraton keresztül történik a beléptetés. A járóbeteg-szakrendelések újraindítása a marcali kórházegységben is ugyanígy történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában