Járványügy Somogyban

2020.10.11. 09:34

Hírek röviden: Lemondták a meccset, egy játékos koronavírusos

Összegyűjtöttük a legfontosabb, friss információkat Somogy megyéből a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. Kövesse folyamatosan frissülő cikkünket!

Sonline

Orosháza, 2020. május 11. Koronavírusteszthez vett minták a Szegedi Tudományegyetem mintavételi pontján, az orosházi Petõfi Mûvelõdési Központban 2020. május 11-én. A koronavírus-szûrõprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva. Õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

17:00

Újabb somogyi sportklub mondta le mérkőzéseit koronavírus fertőzés miatt. Ezúttal a Fino Kaposvár jelentette be, egy játékusok elkapta a vírust. Emiatt a Lengyelországba tervezett mérkőzésre sem tudnak kiutazni, hiszen minden stábtag és csapattárs, aki kapcsolatba került a megbetegedett játékossal karanténba vonul. Bővebben itt olvashatsz a témáról!

14:00

A kaposvári Bábszíntér is járványügyi intézkedéseket vezetett be. Ennek értelmében csak az léphet be a Bábszíntérbe, akinek semmilyen tünete nincs, s minden hat év feletti néző és az összes dolgozó számára kötelezővé teszik a maszkok viselését a bábszínház egész területén. Megtudtuk Pályi Jánostól, hogy a belépéskor testhőmérséklet mérést vezetnek be. A nézőtérre való be- és kijutást pedig fokozatosan teszik lehetővé a közönség számára. Az előadásokat követően ózongenerátoros fertőtlenítést alkalmaznak a bábszínházban.

12:15

Közzétette a Csiky Gergely Színház elmaradó előadásainak új időpontját. Korábban itt írtunk arról, hogy 10 napig nem lesznek új előadások a teátrumban.

11:15

A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium közösségi oldalán tájékoztatta a diákokat és szüleiket arról, hogy 9-12. évfolyamokon a következő héten digitális munkarendre térnek át. Hozzátették: 1-8. évfolyamig nem érinti a döntés a diákokat. Ők továbbra is a tantermekben kapják a tudást.

9:30

Közzétette az Operatív Törzs friss adatait az igazolt koronavírus fertőzöttekről. Az adatok azt mutatják egy 24 óra alatt 54-gyel nőtt a fertőzöttek száma Somogy megyében.

Továbbra is azt kérik az emberektől, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket és tartsák be a megelőzést szolgáló előírásokat. Viseljünk maszkot zárt terekben, gyakran mossunk kezet meleg, szappanos vízzel és tartsuk a legalább másfél méteres távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában