Járványügy Somogyban

2020.12.03. 18:57

A berzencei panzió és az iharosberényi bolt bírságát is csökkentették

Újabb két koronavírus miatt kiszabott bírságot enyhített a nagyatádi rendőrkapitány. Hatvan nap helyett, néhány napra kell bezárniuk a vállalkozóknak.

Sonline

Hegyeshalom, 2020. március 12. Egészségügyi maszkot viselnek a tüdõgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a beutazókat ellenõrzõ rendõrök Hegyeshalomnál, a határátkelõnél 2020. március 12-én. A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ellenõrzést vezettek be. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

Mint arról korábban már beszámoltunk, a rendőrség bezáratott egy berzencei panziót miután a rendőrség ellenőrzés során azt találta, hogy egy vendég nem viselt maszkot a szálláshelyen. Nem is volt maszkja, de a jelen levő tulajdonos nem is kötelezte arra, hogy viselje a védőeszközt. A panziót a rendőrök hatvan napra bezáratták.

A nagyatádi rendőrkapitány saját hatáskörében eljárva felülvizsgálta a bírságot, s enyhítette azt. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy egy iharosberényi bolt esetében is enyhítette a kapitány a bírság mértékét. Mindkét esetben a nagy felháborodást kiváltott nagyatádi pékségéhez hasonló mértékű bírságot és bezárást szabtak ki az egyenruhások a vállalkozókra. Így az eredetihez képest, néhány napra mérséklődött a kötelező bezárás mértéke.

A témában készült korábbi cikkeinket, ide kattintva olvashatod!

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában