Járványügy Somogyban

2020.12.29. 16:30

Kétmillió forint értékű ágyban szállíthatják a covidos betegeket Nagyatádon

Megérkezett a speciális Covid-beteg-szállító ágy a nagyatádi kórházba. Pósa István főigazgató elmondta: a napokban kapták meg Franciaországból a közel kétmillió forint értékű orvosi eszközt, amely nagyban segíti a munkájukat, valamint segíti a betegbiztonságot.

Góz Lilla

– Ez az ágy olyan, mintha egy buborékkal lenne körbevéve, így nem tudja a beteg a szállítás során a környezetét megfertőzni, biztonságosan tudjuk a covidos személyt röntgenre, vagy CT-re vinni – mondta el a kórházigazgató. Hozzátette: egy speciális takarító robotot is sikerült beszerezniük pályázati forrásból, ami nagy segítségükre lesz a kórház napi többszöri fertőtlenítésében.

A somogyi egészségügyi intézményben az elmúlt napokban nem emelkedett a koronavírusos betegek száma.

– Stagnálást tapasztalunk, vannak, akik oxigént kapnak, de lélegeztetőgéppel is próbáljuk egy-két beteg gyógyulását segíteni – mondta el Pósa István. A koronavírusos betegek átlagéletkora 70-80 év, fiatalok nem szorulnak náluk kórházi ellátásra. Korábban a zalaegerszegi kórházba rendelték át a szakszemélyzet egy részét, most már újra helyben dolgoznak. Több alkalmazott is megbetegedett, őket más osztályokról átcsoportosított ápolók pótolták.

Pósa István elmondta, benyújtották már a szakhatóság felé az oltási igényüket, de még nem kaptak tájékoztatást, hogy mikor történik meg az egészségügyi dolgozók beoltása.

Somogyban hétfőn összesen 8208 új igazolt koronavírusos beteget regisztráltak, Tolna és Nógrád után az országban megyénkben van a legkevesebb fertőzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában