Járványügy Somogyban

2021.02.09. 16:40

Már a vírus utáni időre készül Husi Gyula

Beoltatom magam című sorozatunkban Husi Gyula, kaposvári népzenész árulja el, mit tervez a járvány lecsengése után, s hogy mivel tölti ezeket a heteket.

Turbéki Bernadett

Csendes időszak köszöntött be Husi Gyula életében a járvány miatt. A kaposvári népzenész tanítványaival ugyan tovább folytatja a munkát, de a zenekarokkal elmaradt a közös munka. – Próbálom hasznosan eltölteni a felszabadult időt – mondta. – Töltekezem azokra az időkre, amikor végre együtt tudunk gyakorolni zenésztársaimmal.

A népzenész hangszerkészítéssel tölti most ideje egy részét. – A zenész vagy gyakorol vagy alkot. A gondolataim új dalok körül forognak, ám akkor teljesedik ki a folyamat, amikor közösen muzsikálhatunk – mondta. – A Somogy Zenekarral és a Kiskondással most csendes időszakot élünk, a Juhos Együttessel azonban hamarosan új hanganyagot veszünk fel, készül az új CD-nk. Az elmúlt időszak kedvezően hatott rám, energikusabbnak érzem magam, mint amikor rohanásból állt az életem a három zenekar és a tanítás miatt.

Sokat gondolkodtam azon, hogy vállalom-e az oltást, ám egyre inkább afelé hajlok, hogy beadatom, hogy újra tarthassunk egy nagy táncházas bulit – mondta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában