Járványügy Somogyban

2021.03.08. 08:57

Friss hírek hétfőn: mától szigorodik a vírus elleni védekezés

Kövesse velünk percről-percre, hogyan küzd Somogy a koronavírus ellen!

Sonline

Szombathely, 2021. március 3. Ifj. Prugberger László háziorvos beadja a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát Szekeres Józsefnénak szombathelyi rendelőjében 2021. március 3-án. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

19:25

Kéthelyen már a lakosság 21 százalékát beoltották, a fertőzöttek száma azonban továbbra is nő. Többek között erről is beszámolt Molnár Balázs, a település polgármestere a facebook-on.

18:59

Fonyódon szobrokra helyezett maszkokkal hívják fel a figyelmet a kötelező maszkviselés szabályaira. A településen eddig nem volt kötelező a közterületi maszkviselés, ez azonban az országos intézkedések következtében megváltozott.

18:02

A somogyi cégek a koronavírus járvány harmadik hulláma alatt is folytatják a létszámbővítést. Egy friss felmérés szerint a vállalatok 38 százaléka tervez 2021-ben alkalmi vagy állandó munkavállalókkal létszámbővítést.

15:45

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a helyi vállalkozásokkal egyeztet a járvány gazdasági hatásairól. Legutóbbi a Fino-Food Kft. üzemét látogatta meg. A polgármester a vállalat vezetőjével folytatott beszélgetésről videót osztott meg facebook oldalán.

15:15

Bízik az oltóanyagban és abban, hogy a még bizonytalankodók is regisztrálnak, miután nagy mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre. Erről is beszélt Tóth Tamás, a Deseda pékség tulajdonosa Beoltatom magam című sorozatunkban.

12:39

Hétfőn reggel 490 ampulla AstraZeneca szállítmány érkezett Kaposvárra a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára, ahol átvették a küldeményt, és gondoskodnak a továbbszállításáról.

Kaposvár, 2021. március 8.
Az AstraZeneca újonnan érkezett koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányának oltást igazoló papírjai a kaposvári Népegészségügyi Osztály raktárában 2021. március 8-án.
MTI/Varga György

 

12:05

Ma a Somogyi Hírlap is tett fel kérdést az Operatív Törzsnek.

Tervezik-e bevonni a közellátásba a magánegészségügyi szolgáltatókat? Folytattak-e erről már megbeszéléseket, egyeztetéseket? Szükség lehet-e erre a lépésre?

Müller Cecília az Országos Tisztifőorvos kérdésünkre elmondta: Nem kizárható a magánszektor bevonása sem a védekezésbe. Versenyhelyzet van, a jogszabályok, a folyamatosan emelkedő adatok és a szükség is azt okozhatja, hogy egyeztetnek a magánszektorral a védekezés közös lépéseiről. Így ha szükségessé válik, a magánszektort is bevonják a vírus elleni harcba.

 

11:40

Kövesse velünk együtt az Operatív Törzs tájékoztatóját!

 

11:00

 

10:30

2696 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az oltás menetéről részletesen cikkünkben olvashat!

 

10:00

 

9:00

Mától léptek életbe a szigorított intézkedések Somogyban is!

8:00

A hétvége történéseit egy helyen itt tudja elolvasni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában