Járványügy Somogyban

2021.05.15. 15:00

Két szabadnap jár az oltásért a MÁV-nál

A MÁV-Volán-csoportnál két plusz szabadnap jár azoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. A társaság belső felmérése szerint már több mint 40 százalék a beoltottak aránya, Somogyban is hasonló eredményt becsülnek.

H. M.

– Térségünkben – Somogy, Tolna, Baranya, Zala – közel 340 mozdonyvezető dolgozik – közölte Pintér Norbert, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője. – A felelősségteljesen gondolkodó kollégák nagy része már regisztrált, s megkapta a vakcinát.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint kiemelkedő közszolgáltatóként a vállalatcsoport különösen fontosnak tartja, hogy munkavállalói védettek legyenek a koronavírussal szemben. Egyrészt saját, másrészt az utasok egészségének megőrzése érdekében. A magyarországi közösségi közlekedés zavartalanságát a vállalatcsoport folyamatosan biztosítja és biztosítania is kell – hangsúlyozták. – Aki a cég dolgozójaként már beoltatta, vagy legkésőbb június 15-ig beoltatja magát, két plusz szabadnapot kap, melyből egyet az idén, egyet a jövő évben használhat fel. A vasúttársaság azt is közölte: a MÁV-Volán-csoport saját, belső felmérése szerint már több mint 40 százalék a beoltottak aránya.

Pintér Norbert úgy látja: a térségünkben dolgozó mozdonyvezetők nagyjából 50 százaléka már megkaphatta a vakcinát. S a most bejelentett két plusz szabadnap hatására akár rövid időn belül 15–20 százalékkal tovább emelkedhet a mutató.

Jegyvizsgálók, forgalmi szolgálattevők, váltókezelők és a biztosító-berendezési szakszolgálat munkatársai: Somogyban többek közt ezekben a munkakörökben is dolgoznak a vasúton. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője hangsúlyozta: lényeges, hogy a koronavírus ellen mindenki védett legyen. Ehhez szükség van a vakcinára. Mely nemcsak a napi folyamatos munkához nélkülözhetetlen, hanem egyebek mellett a szakmai képzések újraindításához, megtartásához is. Pintér Norbert kiemelte: a mozdonyvezetőknél is nagy jelentősége van a kiegyensúlyozott, hosszú távú utánpótlás biztosításának, a pécsi oktatásra – Tolna és Zala megyén kívül – Somogyból is járnak hallgatók, s várhatóan később újabb jelentkezők kívánják elsajátítani az elhelyezkedéshez szükséges szakmai ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában