Járványügy Somogyban

2021.06.14. 08:37

A fonyódi nyár és a családja miatt is kérte a vakcinát

Április közepén kapta meg a koronavírus elleni vakcinát Posza Róbert, fonyódi rendezvényszervező és már a második adagon is túl van. Egy percet sem gondolkodott azon, hogy beoltassa magát, az elsők között regisztrált.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

– Másként nem tudok dolgozni a nyáron – magyarázta. – A rendezvények oltáshoz vannak kötve, elengedhetetlen, hogy védett legyek. Persze nem csak ezért döntöttem így, hanem a családom miatt is. Orosz vakcinát kaptam, de bármelyiket elfogadtam volna. Az a legfontosabb, hogy minél többen védettséget szerezzünk – mondta.

Posza Róbert kiemelte: a környezetében lévők is túl vannak az oltáson, még azok is, akik átestek a fertőzésen. Szerencsére őt elkerülte a vírus, figyelt arra, hogy minél kevesebb emberrel találkozzon. Csak a legszükségesebb helyekre ment el, boltba is csak hetente pár alkalommal. Hozzátette: az egyetlen nehézség az volt, hogy elmagyarázza két gyermekének, miért nem mehetnek el a játszótérre és a barátaikhoz.

A legutóbbi pénteki adatokhoz képest megyénkben hat új fertőzöttet regisztráltak. A járvány kezdete óta Somogyban összesen 28933 főt rögzítettek fertőzöttként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában