Minden napra Balaton

2021.08.14. 20:00

Kincseket adtak el potom pénzért Balatonszemesen

Évente egyszer vásártérré alakul Balatonszemes központja. A környékbeliek bolhapiacot tartanak, hogy a megunt, ám kitűnő állapotban lévő holmijaiknak új gazdát találjanak.

likebalaton.hu

Fotó: Nemeth_Levente

Könyv, baba, síoverál, korcsolya, gumiasztal, vasaló, walkman… Sorolni lehetne azokat az árucikkeket, amelyeket kínáltak a szemesi bolhapiacon. A régi holmik között újakat is árultak: néhányan saját készítésű portékáikat kínálták.

– Még a gimnáziumban szerettem meg a keresztszemes öltögetést, bár tartottam egy kis szünetet. Most ez a hobbim, és a bolhapiacra sok mindent készítettem – mutatta a portékáit Gerlai Györgyné, aki levendulával töltött hímzett tasakokat, párnákat, és egyéb dekorációkat vitt a bolhapiacra.

 

Schlagmann Mária is a saját készítésű horgolmányait kínálta a régi porcelán mellett.

– Vegyesen fogy a régi és az új termék. Lecseréltem a konyhabútorom és nem illik bele a dísztányér, gondoltam megválok tőlük és egyáltalán nem szomorkodom emiatt, mert az igazán régi darabokat megtartottam azért – mondta Schlagmann Mária.

Konyhafelszerelést vásárolt Nagy Mónika is. Igazi kincsre lelt a régiségek között.

– Ez egy nagyon régi valami – mutatta a kotyogós, ám elektromos kávéfőzőt. – Van egy tanyám, amit csupa régi holmival rendeztünk be. Most hazamegyünk és főzünk egy jó kávét ezzel az új szerzeményünkkel – mondta a vásárló.

Barátságból árulnak

– Régen több könyv fogyott, mint üvegáru, idén mintha fordult volna a kocka – mondta Juhász Ágnes, aki egy barátnője miatt árul évek óta a bolhapiacon.

– Hárman vagyunk itt egykupacban, akik erre az időpontra szervezzük a nyaralást, hogy itt lehessünk – mondta Fekete Orsolya. Jó buli, jó a közösség, és becsületesek az emberek. Mindenki szabadulni szeretne a holmiktól, így többnyire a vásárló mondja meg az árat-tette hozzá Orsolya, miközben megérkezett egy vásárló.

Egyedi skatulyákat készít hűtőmágnesként

Régi balatoni fotókkal, járművekkel, iniciálékkal díszített gyufásskatulyákat hozott a bolhapiacra Savanyú Katalin, amelyeknek díszítését ő maga készítette. Ezek a kis skatulyák mindig kéznél vannak, hiszen mágnessel tapadnak a hűtőre.

– Láttam dobozkákat nívótlan verzióban, arra gondoltam, sokkal szebben meg lehet csinálni őket úgy, ahogyan én elképzelem… – mondta Savanyú Katalin az idei balatonszemesi bolhapiacon, ahol a gyerekek vették át a hatalmat…

Címkék#bolhapiac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában