Ukrán háború

2022.02.28. 10:52

Látrányból is indul segélyszállítmány az ukrán határra

Zsúfolásig megtelt tartós élelmiszerekkel az az autó, amely pénteken indult Látrányból az ukrán határhoz. 

Góz Lilla [email protected]

– Beregsurányba mentünk, ahol éjfél után nem sokkal kiderült, hogy sokkal nagyobb igény lenne Tiszabecsen tartós élelmiszerre – mondta el Becker Balázs, látrányi tűzoltó. Hozzátette: ottjártukkor a helyiek ötszáz menekültről gondoskodtak, közben szervezték a szomszédos települések ellátását is. Kiemelte: nagyon sok az anyuka és gyermeke, férfiak szinte nincsenek.  – Kedden újra megyünk Tiszabecsre, közben folytatjuk a gyűjtést is a látrányi gyűjtőponton, nagy szükség van azonnal felhasználható tartós élelmiszerre, bébitápszerekre, matracokra és takarókra – mondta el Becker Balázs, a látrányi tűzoltó. 

Több száz indiai állampolgárt is sikerült kimenekíteni a háború sújtotta Ukrajnából, ők Magyarországon át tudnak visszatérni hazájukba. Az Indiai Nagykövetség kérésére hazajutásukat tradicionális, vegetáriánus ételek osztásával segítette a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége. A következő napokban is a magyar-ukrán határon maradnak, ahol meleg ebéddel és kiegészítő élelmiszerekkel segítenek a menekülteknek. A karitatív tevékenység mellett folyamatosan imádkoznak embertársaikért és a helyzet mielőbbi békés rendezéséért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában