Somogyi Nyugdíjasok

2024.02.22. 08:14

Megfogták a farsang farkát

Úgy tűnik, sikeres volt az idei télűzés, bár a telet ismerve képes bármikor visszajönni, ezért hát nem árt a dolgot fenntartással kezelni. Némi bizakodásra ad okot, hogy a Deseda mentiek állításuk szerint jelmezes felvonulással egybekötve megfogták a farsang farkát Kaposfüreden, majd egy érzelmes búcsújelenettel csak akkor engedték el, amikor ígéretet tett arra, hogy távozáskor magával viszi a telet is.

Varga László

Mindeközben a nagyérdemű táncterápiával, hagymával spékelt zsíros kenyérrel, többféle finom fánkkal és jóféle itókákkal tartotta karban magát, miközben régi szokásokról beszélgettek. Így aztán a hangulatra sem lehetett panasz, a víg kompánia- ha csak egy rövid időre is-, de minden gondját-baját elfelejthette. Rásegítettek a téltemetésre Osztopánban is, ahol az önkormányzat az alapszolgáltatási központtal vállvetve hat környékbeli és két helyi közösségnek rendezett farsangi mulatságot. A közel százötven fő között számos jelmezes is ropta a táncot, miközben a rendezők retró szendviccsel és sokféle finom süteménnyel kínálták az éhezőket, de a jelentések szerint a mintegy ötórás vigadalomban szomjan sem halt senki. A siófoki Pláza Hotelben sem akármilyen módon zajlott a téltemetés: a maskarás hölgyek csak úgy engedtek férfiakat maguk közé, ha ők is jelmezbe öltöztek. A bemutatkozás odaillő zenével történt, valamennyi álruhást pedig éles szemű zsűri értékelte, amelynek a fekete özvegy nyerte el leginkább a tetszését, őt a hatvanas évek divatlánya és a cigánylány követte, különdíjat pedig a magyar lány magyar legény babájával kapott. A közönség nem hivatalos elismerését a banyának öltözött Fekete Pálné kapta, aki mindenki megelégedésére vezényelte le a közel hétórás mulatságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában