Somogyi Nyugdíjasok

2024.03.07. 06:41

Időskori gondoknak mosoly az ellenszere

Szinte nem múlik el ünnepség, települési rendezvény vagy nyugdíjas-találkozó anélkül, hogy egy-egy vers vagy népdal ne hangozna el az idősek előadásában.

Varga László

Fotó: Varga László

A kulturális vetélkedőknek is rendszeres részvevői a szépkorúak. Gyakorta feltűnik a színpadokon a Nyugdíjasok Kaposvári Egyesülete Derű Hangjai csoportja is. 
Kardos István elnök lapunknak elmondta: most a március 7-i somogyi Ki mit tud?-ra készülnek a Polgárok Házában. 
A társaság – amelynek ő is tagja – 2018-ban alakult, vezetője Ottó Erzsébet Iza. Rajtuk kívül Patak Józsefné és az akkori elnök, Kiss Jánosné voltak az alapítók, a volt vezetőjük azonban pár éve kivált a csoportból. A nevükből adódóan vidám verseket és prózákat adnak elő, a fő céljuk pedig az, hogy mosolyt csaljanak a nyugdíjasok arcára, feledtessék kissé az időskor gondjait és a korral járó betegségeket. Számukra is terápia a szereplés, nagy örömmel és lelkesedéssel készülnek a fellépéseikre. A csoport rendszeres szereplője az országos, vármegyei és városi kulturális rendezvényeknek, és már hetedik alkalommal vesz részt az országos Ki mit tud?-on is, amelyeken többször érdemelt ki arany és kiemelt arany minősítést. Fellépéseikkel mindenütt sikert arattak, és számos rendezvényre hívják őket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában