Évadnyitó

2018.08.27. 17:30

„Minőségi színházat építünk”

Öt nagyszínpadi bemutató, operett bérlet és két új fiatal színművész. Erre számíthat a közönség a Csiky Gergely Színházban. A tervek szerint ez az utolsó átmeneti évaduk, jövő tavasz végén költöznek vissza a nagy múltú teátrumba.

Góz Lilla

– Nagy kedvvel és szeretettel várjuk nézőinket, reményeink szerint ez az utolsó átmeneti évadunk – mondta el Fülöp Péter. A teátrumigazgató az évadnyitón közölte: öt nagyszínpadi, két gyerek-előadással, két stúdióbemutatóval készülnek a közönségnek. Továbbá idén is lesz operettbérlet, amely korábban nagy sikert aratott a közönség körében. A Budapesti Operettszínház mellett a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadását láthatja a kaposvári közönség. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a Csiky megújult épületében saját operett darabot is létrehoznak.

– Egy színművésznőnk kisbabát vár, őt mellőznie kell a közönségnek. Két fiatal Szabó Nikolett és Benedek Dániel érkezik a társulathoz. Vannak hiányzó karakterek és szeretnénk tapasztalt, idősebb színészekkel is szerződést kötni – tette hozzá Fülöp Péter.

Az idei évad összeállításának a finisébe csöppent bele Olt Tamás. A kaposvári színház művészeti vezetője Tasnádi Csaba rendezte Tanulmány a nőkről, Babarczy László rendezte A nők iskolája, valamint a maga rendezte Korai menyegző előadást szervezte le az idei évadra. Azt mondta: már tervezi a következő évadot.

– Kötelességem a társulatot összerakni, nem küldünk el senkit, viszont a fiatalok mellett van egy-két korosztálybeli, karakterbeli lyuk, amit igyekszünk pótolni – tette hozzá Olt Tamás. Megjegyezte: terveznek egy kerekasztal beszélgetést a Kaposvár és környéki kulturális intézményekkel, ahol együttműködésről és egymás támogatásáról tárgyalnának. Az idei évadban hosszú évek után visszatér Kaposvárra Babarczy László. A nők iskolája komédiáját rendezi a korábbi teátrum igazgató. De új rendezőket is megismerhet a közönség, ígéretük van Máté Gábortól, Vidnyánszky Attilától, hogy a következő évadban rendeznek a kaposvári színházban.

– Szakmai színházat szeretnénk építeni, kizárólag szakmai szempontokon alapulót, egyelőre jól indul – jegyezte meg Olt Tamás.

L. Balogh Krisztina városi főépítész bemutatta látványtervek és műszaki rajzok segítségével, hogyan fog kinézni a Csiky belső tere.

– Továbbra is az az art deco irányzatot szeretnénk megtartani, ami hűen tükrözi az eredeti épület stílusát – mondta el L. Balogh Krisztina.

Nyitni a nagyvilág felé

– A színház nemzetközi szakmai megítélésére törekszek, nevet szerezni a Csikynek és Kaposvár városának – mondta el Olt Tamás. Hozzátette: már idén számos fesztiválon vettek részt, tizenkilenc tájelőadást tartottak. Voltak az Ördögkatlanba, a Művészetek Völgyében, a Vidor fesztiválon és a kaliforniai magyarságnak készítette előadást.

– Csak pozitív visszajelzéseink vannak a diaszpórában élő magyaroktól és méltónak találták a régi legendás kaposvári színházhoz – tette hozzá Olt Tamás. Megjegyezte: már kaptak külföldi megkeresést Los Angelesben élő magyaroktól.

– Az szeretném, ha prototípusai lehetnénk, hogy a külföldi magyarságot felzárkóztassuk a hazai kultúra fejlődéséhez. Vigyük el a friss vért a magyar házakba – mondta el a művészeti vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában