Megnyitó

2023.06.01. 20:00

Az Agórában nyílt meg a tanév legjobb alkotásainak tárlata (galéria, videó)

Néptáncos növendékek színesítették az Együd Árpád Alapfokú Művészeti iskola rajzos diákjainak kiállításának megnyitóját.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

A tanév végi tárlat immáron hagyománynak számít az intézmény életében. Idén tizenhét paravánra csaknem száz, különböző technikával készült műalkotást válogatott a gyerekek két művésztanára: Mester Annamária és Szabó Zoltán János.

- Minden tanév új kihívásokat hoz, az idei sem volt kivétel. Nagy részét nem az eddig megszokott épületben töltöttük, költöznünk kellett. Úgy hiszem, a képzőművészeti, grafika, és festészet szakunk jobb helyre nem is kerülhetett volna, mint városunk emblematikus iskolájába, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégiumba – mondta el a megnyitón Pataky Annamária, a művészeti iskola igazgatója. Surányi Péter, a Zichy igazgatója is üdvözölte a két intézmény között köttetett „kényszerházasságot” Az alkotó kedvű gyerekeket invitálta, hogy később tehetségüket az iparművészetiben tovább bontakoztassák majd ki. A kiállításon a rajzpályázatokon kiemelkedően szereplő gyerekek alkotásai is helyet kaptak, közéjük várják a rajzórákon túl alkotni vágyó új társakat a következő tanévben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában