Az év magyar fotója pályázat

2023.08.31. 18:13

Elismerést hozott a nagyatádi fotósnak a hattyúk csillagképe

Egy különleges drónfotóval nyerte el a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) Év magyar fotója-Év magyar fotósa pályázatán a legjobb táj- és városkép díját a nagyatádi Szőke Viktória.

Koszorus Rita

A természetfotózás a szenvedélye.

Az elsősorban természetfotóiról ismert fotográfus ezúttal is egy a somogyi táj szépségeit megörökítő alkotást küldött be a kiírásra. – Nagyatád közelében készült, egy halastó felett. Tél volt, amikor a drónt felküldtem, úgyhogy elég hideg, ezért a madarak igyekeztek a mozgásukkal meggátolni, hogy befagyjon a víz, idézte fel a kép készültének körülményeit Szőke Viktória. 

Az év legjobb táj- és városképe. 

A hattyúk felülnézetből csak pontok a fotón. – Mivel a MAFOSZ pályázatán olyan képek szerepelnek jól, amelyek egyediek és művészibb hangulatúak ezért egy kicsit átalakítottam. Fekete-fehér lett a kép és így úgy néz ki, mintha egy csillagképet szemlélnénk, mert a hattyúk világító fehér pontok lettek rajta, magyarázta a nagyatádi fotós.

Elsőre díjat nyert

Az Év magyar fotója-Év magyar fotósa pályázaton először szerepelt Viktória és elsőre díjjal gazdagodott. Elsősorban vadfotókat készít, de a drónfotózást is ízlelgeti. Mint mondta, a kúszva-mászva készített képek az igazi szíve csücskei, hiszen azokat igazi kihívás és élmény elkészíteni. 
A Nagyatádi Fotókör tagja korábban már szerepelt a Magyarország 365 és a Varázslatos Magyarország pályázatokon is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában