Színes árnyalatok

2023.11.12. 17:06

Megnyílt Bózsa Brigitta kiállítása Várdán

Megnyílt Bózsa Brigitta festőművész A Tarka egység részekké szakadt című kiállítása a hétvégén Várdán.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

A tárlatot Hajdu Katalin a Szász Endre Életművét Gondozó Közhasznú Egyesület elnöke nyitotta meg. A kiállításon a festőművész idei munkái láthatók reprezentálva a művész festészetét meghatározó aktuális témákat, mint a teremtés, születés, halál, a tudat alatti, az ember feletti, az idő múlása, a spiritualitás és az örök élet. Az érdeklődők megismerkedhettek Bózsa Brigitta akvarell technikájával, a színárnyalatokkal, a finom átmenetekkel, a játékos könnyedséggel és a tarka egységgel.

A tárlatot a Várdai Ifjúságért és Polgárokért Egyesület szervezte meg a Várdai Művészeti Estek programsorozat keretében. A megnyitón Varga Balázs Bálint az egyesület elnöke kiemelte Bózsa Brigitta várdai kötődését, valamint várdai alkotótáborokban betöltött szerepét is. A festőművész munkáira nemcsak a helyiek, hanem kaposváriak is kíváncsiak voltak és a környék településeiről is többen ellátogattak. A kiállítást december 8-ig lehet megtekinteni a polgármesteri hivatal kiállítótermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában