labdarúgás

2019.11.10. 19:52

Nem volt siófoki esély a pontszerzésre

Kikapott a listavezető otthonában a BFC Siófok, melynek ez volt a harmadik veresége, a harmadik idegenben. Ennyi gólt ráadásul még nem kaptak a szezonban egy bajnokin, a hazaiaknak viszont egymás után ez volt a kilencedik sikerük.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Ki lehet kapni a listavezető otthonában, ám a balatoniak nagyon megkönnyítették a fővárosiak dolgát. A nyolcadik percben Tajthy – vélhetően keresztlabdát tervezve – négy méterről lábon rúgta a kezdőkörben lévő Horváth Attilát, akiről a játékszer Lencse elé került, utóbbi pedig nem vezetgette, a térfél közepéről egyből a hálóba passzolta. Könnyű dolga volt, hisz egy labdakihozatal volt, így Hutvágner nem tartózkodott a kapujában. A legutóbbi idegenbeli bajnokin, a Vasas FC otthonában a nyolcadik, most a kilencedikben kaptak gólt a somogyiak, ám ezúttal itt nem volt visszaút. A siófokiak sorsát Deutsch szabadrúgása pecsételte meg, aki 22 méterről, jobbról tekert a kapu bal oldalába. A vendégek részéről egy lehetőséget lehetett feljegyezni, Magasföldi bal oldali szabadrúgása után a keresztbe lőtt labdát Szakály lőtte estében kapura, Somodi kezébe.

A fordulás után Gál István az első félidőben a Jánvári által leütközött Balogh helyett Benczét, illetve Magasföldi helyett Zamostnyt dobta a pályára, aki egy hónapja nem játszott már bajnokit, ám ez sem segített a somogyiakon. Akadt ugyan Jánvárinak egy ziccere, ám ha Hutvágner nem teljesít jól ezen a napon, nagyobb is lehetett volna a különbség. A hazaiak egy tizenhét (Kata), egy tizennyolc (Varju) és egy tizenkilenc (Mezei) fiatallal a kezdőben is magabiztosan hozták ezt a mérkőzést a forduló előtt ötödik balatoniak ellen, akiknek ez volt a második bajnokijuk, melyen gól nélkül maradtak.

MTK Budapest–BFC Siófok 3–0 (1–0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1651 néző. V.: Antal (Bede T., Ország).

MTK Budapest: Somodi – Fülöp N., Cseke, Varju, Deutsch – Kata M., Mezei (Kanta J., 81. p.) – Katona M., Palincsár, Szatmári I. (Vass P., 65. p.) – Lencse (Simon A., 81. p.). Vezetőedző: Michael Boris.

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A., Tajthy T. – Horváth P. (Réti, 85. p.), Szakály D., Balogh B. (Bencze M., a szünetben) – Magasföldi (Zamostny, a szünetben). Vezetőedző: Gál István.

Gólszerzők: Lencse (9. p.), Deutsch (36. p.), Vass P. (78. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában