STRANDRÖPLABDA

2020.04.30. 09:15

Aranyra hajt a nyerő páros

Sajnos a kialakult helyzet egyelőre derékba törte a nemzetközi álmaikat, ám nem csüggedt el a Lutter Eszter–Szombathelyi Szandra alkotta strandröplabdapáros.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, elkészült a magyar strandröplabdás ranglista, s több, a RÖAK Kaposvár színeiben sportoló páros is kiváló helyen szerepel. A nőknél a bajnoki címvédő somogyi egység, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra áll az élen. Testvéreik, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti, pedig az előkelő hetedik helyen állnak.

– Az előző szezon vége után volt egy hosszabb pihenőnk Szombathelyi Szandival, aztán elkezdtük a felkészülést Gubik János edzővel – mondta Lutter Eszter. – Télen volt egy nagy versenyünk, a ljubljanai MEVZA-torna, mely minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen bejutottunk a legjobb négy közé, s végül a negyedik pozíciót szereztük meg. Előtte magyar női páros még sohasem végzett ilyen előkelő helyen rangos, pontszerző nemzetközi tornán. Megtört tehát a jég, mert sokszor eljutottunk már az ötödik helyig, de ennél feljebb nem tudtunk lépni. Nagyon örültünk, s mivel mi mindig a saját eredményeinket szeretnénk megfejelni, ezért az volt az idén nyárra a célkitűzésünk, hogy minél több nagy nemzetközi tornára eljussunk, s ott megmutassuk, hogy mire is vagyunk képesek.

Két és fél évvel ezelőtt állt össze a nyerő páros, s azóta itthon mindent megnyertek.

– Az első idényben úgy lettünk országos strandröplabdabajnokok, hogy mindössze egy mérkőzésen kaptunk ki. Nekem ez a második ilyen nyaram volt, ezért az egyik álmom az lett, hogy veretlenül nyerjünk bajnokságot, s ez össze is jött – emlékezett vissza. – Ez óriási eredmény, hiszen lehetsz bármennyire jó sportoló, egy-egy vereség becsúszhat. Ezek után megfogadtuk, hogy az idén a minél jobb nemzetközi szereplésért fogunk nap mint nap még keményebben dolgozni, de sajnos a jelenlegi helyzetre nem számítottunk. A magyar bajnokságot kitolták augusztusra, a jelenlegi állás szerint a hónap elején és a közepén lenne egy-egy forduló, augusztus végén pedig a döntő.

Lutter Eszter hangsúlyozta, szerencsések lehetnek, hogy náluk nem törölték a bajnokságot, ahogy azt a legtöbb sportágnál megtették. – Az élet pedig majd úgy alakítja a dolgokat, hogy az a lehető legjobb legyen – mondta amolyan zárszóként.

 

Videós edzések

Az edzéslehetőségeiket is jelentősen befolyásolta a járvány miatt kialakult helyzet, de mindenre talált megoldást a Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra alkotta kaposvári páros.

– Ahol télen edzettünk, nem sokkal a korlátozások bejelentése után lebontották a sátrat a pályák fölül – fogalmazott Lutter Eszter, akinek testvére Liza, Szombathelyi Szandra testvérével, Kittivel indul a megméretéseken. – Az első három hétben csak otthon edzettünk, majd később kimentünk a homokra is, de természetesen közel sem tudunk olyan hatékony munkát végezni, mint előtte. A téli időszakban nagyon keményen dolgoztunk és sokat fejlődtünk Szandival. Főként ezért sajnálom, hogy így alakult a helyzet. Azonban újra folytatjuk a munkát, és ugyan az edzőnk, Gubik János nincs velünk fizikailag, de videókamerán keresztül követi az edzéseinket, és folyamatosan kapjuk tőle az instrukciókat.

Lutter Eszter elmondta még azt is, abban reménykedik, ha megrendezik a strandröplabda országos bajnokságot, akkor előtte lesz annyi idejük, hogy a döntőhöz méltóan fel tudnak készülni, hiszen meg akarják védeni az első helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában