labdarúgás

2020.08.04. 16:23

Az első pontokért szállnak harcba a Rákóczi játékosai

A Merkantil Bank Liga NB II. második fordulójában, szerdán 19 órakor mindjárt egy zöld-fehér rangadót rendeznek, hiszen a Kaposvári Rákóczi FC a WKW ETO FC Győr vendége lesz.

Klein Péter

Két olyan nagymúltú együttes találkozik egymással szerdán az ETO Parkban, amely vereséggel rajtolt így különösen fontos a találkozó a felek számára. A Rákóczi ugyanis bár mezőnyfölényben futballozott, de kihagyta helyzeteit, így a győzelemért kevesebbet dolgozó Nyíregyháza Spartacus FC elvitte a három pontot a somogyi megyeszékhelyről. Az előző, koronavírus miatt félbeszakított szezont a hatodik helyen befejező Győr szintén vereséggel rajtolt. Tuifel Péter tanítványai Ajkán léptek pályára, ahol kétgólos hátrányba kerültek, s a hajrában már csak a szépítésre maradt erejük és idejük.

– A Győr egy nagymúltú, erős kerettel rendelkező csapat, amely ez első osztályból való kizárása után már több éve a másodosztály meghatározó tagja – mondta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Az NB II. mezőnye eléggé kiegyenlített, ezt az is bizonyítja, hogy születtek meglepetések az első fordulóban. Idegenben soha sem könnyű nyerni, de próbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni a győri csapatból és nagyon bízom benne, hogy megszerezzük az első győzelmünket ebben a szezonban.

Az elmúlt években mindig kiélezett mérkőzéseket vívott egymással ez a két csapat, amely a 2016/2017-es évadban még a harmadosztály Nyugati csoportjában küzdött azért, hogy feljusson a második ligába. Ez akkor a győrieknek sikerült, majd egy év múlva a Rákóczi is követte a győri riválist, így az NB II.-ben is folytatódott a két csapat küzdelme. Az idei első összecsapást más-más felkészülés után várják a felek, hiszen a győriek közel kilenc, míg a somogyiak négy hétig edzettek.

– Nem egyforma a játékosok edzettségi szinte, s idő kell ahhoz, hogy ezt ugyanarra az állapotra hozzuk – mondta Waltner Róbert. – A vasárnap-szerda ritmusban nem lehet erőt gyűjteni, mivel meccs meccset követ, így jobbára csak regenerációval és a következő mérkőzésre való felkészüléssel tudunk foglalkozni. Amikor lehet egy kicsit dolgozni az újakkal, az a válogatott szünet. Addig pedig megpróbálunk így helyt állni, s ebből kihozni a legjobbat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában