Irány Párizs!

2023.04.18. 11:49

Kapás Boglárka, Milák Kristóf – sztárparádét hoz a kaposvári úszó ob

Hazai sztárok sora, így Milák Kristóf és Kapás Boglárka is rajthoz az úszók CXXV. országos bajnokságán, melyet a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában rendeznek.

Molnár Gábor

Milák Kristóf

Fotó: Szabó Miklós

Újabb rangos eseményt rendeznek Kaposváron, hiszen itt rendezik az úszok CXXV. országos bajnokságát.
– Szerdától szombatig a somogyi megyeszékhelyen, a Csik Ferenc versenyuszoda ad otthont az ob-nak – mondta Virovecz Richárd, a rendező Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – Ez lesz az első igazán komoly kvalifikációs verseny a 2024-es párizsi olimpiára, ezért nálunk próbálkoznak majd először szintet úszni a sportolók az ötkarikás játékokra. Emiatt szinte minden nagy név megmutatja magát, ráadásul többen is edzőtáborból érkeznek, egy-két Amerikában tanuló és ott felkészülő úszó fog csak hiányozni.

Milák Kristóf és edzője Virth Balázs
Milák Kristóf és edzője Virth Balázs
Fotó: Szabó Miklós

A Kasi tizenhat versenyzővel indul a szerdán kezdődő ob-n.
– Azért csak ennyien tudunk rajthoz állni, mert többen érettségire készülnek, illetve akad olyan sportolónk is, aki sérülés miatt hagyja ki a seregszemlét – tette hozzá a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – Közülük sok a korosztályos úszó, s felemás érzésekkel várjuk a nagy megméretést, mert vannak olyanok, akiktől ifjúsági Európa-bajnoki szinteket várunk, illetve olyan teljesítményeket, hogy lehetőségük legyen bekerülni a válogatottba serdülőtől a felnőttekig, de szeretnénk sportiskolás váltókat is a fináléban látni. Nem lesz egyszerű , de próbálkozunk.
A szervezők limitálták a nézőszámot. – Igazából két szektorba tudunk szurkolókat fogadni – hangsúlyozta a vezetőedző –, mert a lelátó többi részét, a magas versenyzői létszám miatt, fenn kell tartanunk a résztvevőknek. Úgy nagyjából 200-220 látogató jöhet be.
Kováts Alex és Harsányi Mátyás esélyes lehet az ifjúsági válogatottba kerülésre, de még nem lesz vége Kaposváron a válogatásnak, június elején lesz még egy utolsó körük. – Ha már szintet úsznak, akkor nagyon jó helyzetből várhatják a következő feladatokat, s szerintem képesek is rá – emelte ki Virovecz Richárd. – Halmai Petra problémákkal küzdött a felkészülés során, tőle azt várjuk, hogy a nehéz körülmények ellenére is jól versenyezzen és maradjon esélyre júniusban arra, hogy a nemzeti együttesbe kerüljön. Illetve Kakuk Koppány munkája sem volt zökkenőmentes, hiszen betegséggel bajlódott, így nem lehet tudni serdülőként, mire lehet képes az ifjúságiak között. De bízunk benne, hogy a tehetsége utat tör és ő is oda tud férni az ifikerethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában