Röplabda

2023.09.22. 10:19

Baróti Árpád boldog és büszke apuka akar lenni

Sűrű – és igencsak megterhelő – lesz az idei évad Baróti Árpád számára. Nemzetközi meccsek, hazai bajnokik és kupatalálkozók, s ami a legfontosabb, december végén boldog és büszke apuka lesz.

Fenyő Gábor

– Újrajátsszák a májusi döntőt! Csapata, a bajnoki címvédő Fino Kaposvár erőnyerőként kezd a Magyar Kupában, majd a legjobb nyolc közé jutásért az előző bajnoki szezon ezüstérmesével, a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn alakulatával csap majd össze. 
– Nem tudjuk, hogy most milyen játékerőt képviselnek a fehérváriak – kezdte Baróti Árpád, a Fino Kaposvár 206 cm-re nyúlt meghatározó játékosa. – A külföldi légiósok közül egyedül csak Redjo Koci maradt náluk hírmondónak, a többi mind új. Mindenesetre ha a saját játékunkat játsszuk, akkor nem hiszem, hogy bármi gond lehetne. Az előző szezonban szerepelt társaság várja idén is a folytatást; egyedül csak a szintén télen érkezett feladónk, a cseh Lubos Bartunek távozott. 

– A Magyar Kupa mellett a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, s ott van még a hazai bajnoki pontvadászat. 
– A BL selejtezőjéből kötelező feladat számunka a továbbjutás. A bajnokságban és a Magyar Kupában is egyértelműek a céljaink; újra, immár huszadik alkalommal is szeretnénk bajnokcsapatként ünnepelni. Ezt előtte a Magyar Kupában alapozhatjuk meg. Utoljára nyolc éve, 2016-ban volt Kaposvárnak kupagyőztes csapata. 

– Idén egy másik nagy feladat is vár Baróti Árpádra. 
– Boldog és büszke apuka leszek! Ha minden igaz, a párom, Paplauer Szandra december 29-én fog szülni, s kislányt várunk. A szobáját már mindenesetre kialakítottuk. 

– Gondolom, belőle is röplabdázó lesz. 
– Ezt nem mi határozzuk meg. Rábízzuk majd a döntést; ha mást szeretne, akkor az úgy fog történni. 

– Szeretnének egy kistesót is? 
– Tervezzük, de nem most, hanem néhány év múlva. 

– A Fino Kaposvár csapatából – már ami a magyar kontingest illeti – ön az első, aki apa lesz. Ki lesz vajon a következő? 
– Ez nagyon jó kérdés... Az öt év után Kaposvárra visszatért Magyar Bálint is betöltötte már a 30. életévét. Bögöly Gábor is esélyes, hiszen ő is régóta együtt van a barátnőjével. Na és persze ne feledkezzünk meg Hubicska Patrikról sem, aki nemrég jegyezte el a párját. Amúgy Quevedo Hernández Hermestől nyugodtan kérhetünk tanácsot, már ami a gyereknevelést illeti. A kubai légiósnak ugyanis van már gyermeke, ráadásul kettő is. 

Idén csak tizennégy csapat nevezett a férfi Magyar Kupára

Idén mindössze 14 csapat nevezett a férfi Magyar Kupa küzdelmeire, így a két legutóbb finalista együttes, a kupacímvédő Bp. Pénzügyőr SE és a bajnok Fino Kaposvár csak a negyeddöntőben kapcsolódik majd be. A két csapat közül a somogyiak jártak rosszabbul, ugyanis az ő águkra került a legutóbbi bajnoki ezüst­érmes, az előzetes erőviszonyok alapján a Fino Kaposvár első számú kihívójának számító Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn. A Bp. Pénzügyőr SE a nyolc között a másodosztályú Győrrel, vagy az élvonalbeli TFSE egyletével csap majd össze, s amennyiben sikerrel veszi az akadályt, az elődöntőben várhatóan a DEAC-cal vagy a tavaly negyedik Vegyész RC Kazincbarcikával találkozik. A legutóbb MK-bronz­érmes Kecskeméti RC a MEAFC-Miskolc ellen kezd, továbbjutás esetén a nyolc között és a Szeged párharcának továbbjutója vár rá. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában