Kézilabda

2024.01.03. 20:00

Kikaptak az évnyitón a boglári akadémisták a győriektől

Érvényesült a papírforma, a tizenkét légióssal felálló, bajnoki címvédő, legutóbbi Bajnokok Ligája bronzérmes Győri Audi KC tizenöt gólos sikert aratott a helyenként jól teljesítő, ám a bajnoki utolsó negyedére mentálisan és fizikálisan is elfáradó boglári akadémisták otthonában.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh Levente

A tizenöt gólos boglári vereségeben közrejátszott, hogy hat perc után már öttel mentek a győriek (0–5), viszont meglepetésre a szünetig hátralévő huszonnégy percben nem nyílt tovább az olló, maradt ez a különbség! A fordulás után is bent ragadtak az öltözőben Faragóék, négy perc alatt egy 4–1-es sorozattal nyolcra hízott a balatoni hátrány (16–24), ám ekkor Bakó Botond tanítványai újra ”beleálltak a meccsbe", tartották ezt a nyolcat a negyvenhetedik percig (25–33), ám onnantól bedarálták ellenfelüket a kisalföldiek… Meg kell jegyezni, Ulrik Kirkely keretében bőven volt minőség, a szünet után érkező holland Broch például öt találattal lendített csapatán, de említhetnénk a brazil De Paulát is, aki tizenhét percet kapott és ez alatt háromszor is eredményes tudott lenni! Az említettek beszállásának is köszönhetően végül negyvenhárom találatig jutott a Győr, ennyit még nem kaptak a bogláriak ebben a szezonban, a legutóbb a Fradi pályán bekapott harmincnyolc volt eddig a legtöbb! Érdekesség, hogy az Audi Arénában tavaly novemberben harmincötöt kaptak, igaz akkor viszont csak huszonegyet dobtak...

A védekezés tehát nem volt a legjobb, a támadójáték viszont extra volt az első félidőben, melyben az első hat percben összeszedett ötgólos hátrányt tartani tudták a szünetig tizenöt találatot elérve! Ez megsüvegelendő, hisz ez volt a Győr huszadik tétmérkőzése, ám ennél többet csak az FTC-Rail Cargo Hungaria és a német SG BBM Bietigheim dobott nekik a nyitó játékrészben! Az utóbbiakban átlag 11,2 gólt kaptak a zöld-fehérek, ami még inkább mutatja, milyen teljesítmény volt ez, még akkor is, ha ellenfelük hat hét után játszott újra tétmérkőzést! 

Wald négyszer is eredményes tudott lenni, a nyitó forduló óta nem volt ilyen formában, Munteanu-Korodi is háromig jutott, akinek tizenegy gólja volt eddig összesen a bajnokságban!

A szünet után is ráncigálták az oroszlán bajszát az akadémisták, ám az utolsó tizenhárom percben már csak három találatot értek el Alaxai, Pálmai és Petruska révén, utóbbi büntetőből, győri oldalon viszont tíz gól is esett, melyből Nze Minko négyet vállalt.

K&H női kézilabda liga – 21. forduló
NEKA – Győri Audi ETO KC 28–43 (15–20)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 650 néző. Vezette: Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla

NEKA: Csapó K. – Miklós K. 1, Lapos 2, Bató 5 (3), Győri V. 1, Faragó L. 2, Wald 5. Csere: Zaj (kapus), Petruska 1 (1), Munteanu-Korodi 4, Keceli-Mészáros 3, Alaxai 2, Pálmai 1, Molnár D., Berei 1, Körtvélyesi. Vezetőedző: Bakó Botond
Győri Audi ETO KC: Toft – Hovden 7, Gros 2, S. Oftedal 4, Brattset 6, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl. Csere: Duijndam (kapus), Haugsted 1, Varga D. 1, Nze Minko 5, Blohm 2, Farkas J. 2, Kristiansen 5 (2), Farkas E., Broch 5. Vezetőedző: Ulrik Kirkely
Hétméteresek: 6/4 (0/0), illetve 2/2 (2/2)
Kiállítások: –, illetve 10 perc (4 perc)

 

MESTERMÉRLEG

 

Bakó Botond: – Minden mérkőzésből próbáljuk kivenni a pozitívumot, hiszen ez a fiatal csapat rengeteget szeretne fejlődni. Támadójátékban voltak olyan szakaszok, amikor jól teljesítettünk, a mi tempónkból megpróbáltuk kihozni a maximumot. A negyvenhárom kapott gól viszont negatívum, a klasszisokat nem tudtuk megállítani, a visszarendeződésünk és a védekezésünk tragikus volt. A jövőben ebben nagyot kell javulnunk.

 

Ulrik Kirkely: – Mindig öröm egy ilyen fiatal, tehetséges, elszánt csapat ellen játszani. Ahogy novemberben Győrben, úgy most is voltak olyan periódusok, amikor meg tudták nehezíteni a dolgunkat. Jó pár hét eltelt azóta, hogy legutóbb pályára léptünk, ezért kell egy kis idő, mire újra felvesszük a ritmust. Összességében elégedettek vagyok, jó úton haladunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában