Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.03.23. 08:19

Felpörög a Rákóczi a rangadók után?

Két győztes, hatpontos rangadó után a Paksi FC második csapatát fogadja vasárnap 14 órakor a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 21. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Fontos mérkőzéseken van túl a Kaposvári Rákóczi FC, amely előbb kiütötte az akkor még negyedik helyen álló FC Dunaföldvárt, majd szinte végig emberhátrányban futballozva nyert az FC Nagykanizsa otthonában, letaszítva ezzel a dobogóról a zalaiakat.
– Nagykanizsán már a második perctől emberhátrányban játszottunk, emiatt még nehezebb volt a mérkőzés – mondta Ekker Milán, a Kaposvári Rákóczi FC jobbszélsője. – A pályán belül viszont azt éreztünk, hogy egyben vagyunk és van keresnivalón. Tíz emberrel is akartuk a győzelmet, amit végül sikerült elérnünk, így a meccs végén kiváló volt a hangulat az öltözőben.

öröm, gólöröm, Rákóczi
Fotó: Lang Róbert

A Rákóczi FC így három győzelemmel kezdte a szezont és már kilenc veretlenül megvívott mérkőzésnél jár a bajnokságban (ebből hatot még Horváth Rudolf irányításával vívtak meg a zöld-fehérek). Kérdés, hogy ezt követően fel tudnak-e pörögni a nyolcadik helyen álló Paks II. ellen, s folytatják-e azt a lehengerlő, látványos futballt, ami Székely Tibor irányításával jellemzi őket. 
– Valóban remekül kezdtük a tavaszt, ez nagyon fontos volt számunkra – folytatta Ekker Milán. – A folytatásban ugyanúgy készülünk, keményen edzünk és próbáljuk folytatni a győzelmi szériát. Az új játékstílus nekem és szerintem az egész csapatnak is jobban fekszik, s ezt szeretnénk tovább folytatni, hogy minél sikeresebb évet zárjunk – tette hozzá a három tavaszi meccsen háromszor is eredményes labdarúgó.
Az még egyelőre kérdéses, hogy a válogatott szünet miatt pihenő első osztályú Paksból lesznek-e visszajátszók, de az biztos, hogy a Rákócziban nem léphet pályára Heil Máté, akit Nagykanizsán már a második percben kiállítottak.

– Nehéz arra alapozni, hogy a Paksban lesznek-e visszajátszók, hiszen ez mindig változik – tette hozzá Ekker Milán. – Ezzel nem is foglalkozunk, hiszen bárki is játsszon ellenünk, mindent meg fogunk tenni az újabb hazai győzelemért.
A kaposváriak zsinórban három meccset nyertek és az így szerzett kilenc ponttal egy helyet előreléptek a tabellán, ahol jelenleg az ötödik helyen állnak, csupán két pontra a jelenleg harmadik Dunaföldvártól.
– Minél előbb szeretnénk végezni a tabellán, ezért a célért mindent meg is teszünk – hangsúlyozta Ekker Milán.
A Paks II., amellyel a Rákóczi kétszer is összecsapott a téli felkészüli időszakban, a nyolcadik helyről érkezik a Rákóczi Stadionba. A tavaszi idényben egy vereség, egy döntetlen és egy vereség szerepel a Kind István vezette gárda neve mellett, amely ez egyik legtöbb gólt kapta a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában