Járványügy Somogyban

2020.03.22. 09:00

Hírek röviden: nem tudunk új fertőzöttről Somogyban

Somogyban továbbra is csak egyetlen fertőzött személyről tudunk, aki egy nem akkreditált teszt során mutatott pozitív eredményt. A veszélyhelyzet tizedik napján itt olvashatsz minden friss információt.

Sonline

Budapest, 2020. február 5. Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hõkamerás és hõmérõs ellenõrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülõtéren 2020. február 5-én. A repülõtéren eddig csaknem 900 olyan utas szûrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A szombati szép, tavaszias idő miatt még sokan dolgoztak a kiskertekben, akadtak akik kirándulni indultak a Deseda környékére, de a tömeget mindenki kerülte. A kaposvári időseknek és rászorulóknak segített a város ebédhez jutni. A szombati történéseket itt olvashatod vissza. Kövess minket a folyamatosan frissülő információkért!

21:30

Egy kaposvári fiatalember közösségi oldalán tette közzé történetét miszerint küzd a koronavírussal és az infektológián kezelik. Megkerestük a kaposvári kórházat az üggyel kapcsolatban, amint kapunk megerősített információt közzétesszük majd. Itt olvashatsz többet az esetről.

20:10

A kaposvári származású virológus, Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoport és az Országos Koronavírus-kutatócsoport vezetője videóban beszélt arról, hogy kutatócsoportjával folyamatosan azon dolgoznak, hogy megtalálják a vírus ellenszerét.

 

19:55

Nem csak a Balaton-parti települések problémája a falvakban megjelenő hétvégi ház tulajdonosok miatt kialakult riadalom. Karádra is sokan hazajöttek külföldről. – Jelenleg nyolcan vannak önkéntes karanténban a községben – mondta el lapunknak Schádl Szilárd polgármester. – Egy személy hatósági karanténba került, Tirolból jött haza. Teljes cikkünket itt olvashatod.

19:50

Az elektronikus zene kedvelőinket otthonába viszi a bulit élőben Roberto Rios.

19:40

A Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy május 15-ig kitolja a bajnokságok felfüggesztésének határidejét. Bővebben itt olvashatsz az online értekezleten elhangzottakról.

19:10

Egyed Márton és egy marcali pizzéria dolgozói étel formájában nyújtottak adományt a Marcali Kórház dolgozói részére.

Magánszemélyek is mozgósították magukat, a Kaposvári Mentőállomásra is eljutott egy kedves felajánlás.

18:30

Segít a megyei kórház! A Kaposi Mór Oktató Kórház szakorvosi segítséget nyújt. Az érdeklődők a 82/501-300/1611, 1612-es számot tárcsázhatják, amelyen szakemberek fogadják a hívásokat munkanapokon 7.30 és 15.30 óra között.

18:05

Egy szántódi trafikban a egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak kedveskednek ingyen kávéval.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2636246686595787&set=a.1765506547003143&type=3

17:40

A Fonyód Média a levegőből és négy keréken is figyelte mennyien veszik komolyan az otthonmaradást a balatoni városban. Íme az eredmény.

16:30

Az unatkozó alkotni vágyóknak mutatjuk most az Agóra bejegyzését az otthoni batikolásról hipóval.

15:30

A kaposvári Szent Kereszt templomból online közvetítették a szentmisét.

A Békevár baptista gyülekezet is közvetített vasárnap délelőtti online istentiszteletet vasárnap.

14:30

A Büntetés-végrehajtás publikált egy videót, melyen egy rab üzen a szeretteinek és társainak a helyzetről.

13:30

A MÁV közleményben tajákoztatott arról, hogy a járványügyi helyzet miatt a vasúton is használt lejáró utazási kedvezményre jogosító igazolványokkal és igazolásokkal kapcsolatban az érvényesség meghosszabbítását rendelte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a lejáró utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások (pl. lejáró személyazonosításra alkalmas igazolvány), illetve a felsőoktatásban tanuló hallgatók esetében a 2019/20. tanév I. félévére érvényesített diákigazolványok elfogadhatók 2020. március 31-ét követően is a veszélyhelyzet lejártát követő 15. napig.

12:55

Kosárfonás helyett szájmaszk készítésébe kezdtek a kelevízi közmunkások. A polgármester irányításával reggeltől estig dolgoznak a varrógépeken, a jövő hétre már öt–hatszáz darab rendelésük van. Itt olvashatsz erről bővebben.

 

11:45

Nem minden vendéglátóhely élt a korlátozott nyitvatartás lehetőségével és bizonytalan időre lakatott tett üzlete ajtajára, mondta Kertész Rezső. Sok helyre ugyanis épp a késő délutáni és esti időszakban tértek be az emberek. A korlátozás jelentősen csökkentette ezeknek a vendéglátóhelyeknek a forgalmát. Bővebben itt olvashatsz a témáról.

10:45

A koronavírus-járvány a postát is terheli, ezért aki teheti, csekkbefizetés helyett utaljon, hagyományos levél helyett írjon e-mailt – ajánlja a postapiacot is felügyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményében.

Azt tanácsolják, hogy az idősek, krónikus betegséggel küzdők egyáltalán ne menjenek postára, de ha tehetik, a fiatalabbak is halasszák el a postai ügyintézést. A postai küldemények extrém esetben karanténba is kerülhetnek a postai alkalmazottak vagy a címzettek egészsége védelmében.

Lehetőség szerint előnyben kell részesíteni az elektronikus levelezési és a kapcsolattartási formákat a postai ügyintézés helyett. A közüzemi számlák kiegyenlítésére célszerű a banki átutalást választani csekkbefizetés helyett.

10:00

Olt Tamás, a Csiky művészeti igazgatója videóüzenetében tájékoztat arról, hogy hétfőtől a színház közösségi média felületein színészeik saját videóit teszik közzé.

9:20

Molnár Balázs, Kéthely polgármestere közösségi oldalán kér segítséget fiataloktól, hogy minél több szórólapot eljuttassanak az időseknek.

9:00

Ha már minden filmet megnéztél otthon, íme egy galéria az elmúlt év kaposvári életképeiből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában