Szerb magasember

2023.07.21. 13:30

Milos Koprivica lesz a kosarasok centere

Folyamatosan építi a következő szezon keretét a férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő Kaposvári KK, ezúttal egy szerb centert, nevezetesen Milos Koprivicát jelentették be.

Molnár Gábor

A kétszáznyolc centiméter magas szerb center, Milos Koprivica a boszniai Sokolacban született 1995-ben, a pályafutását a szerb Sloboda Uzice csapatában kezdte, majd ezt követően két idényt a Partizan Beogradnál töltött, ahol a Bajnokok Ligájában és az Adria Ligában is rendszeresen pályára lépett. Kettőezer-tizenhétben a szinten belgrádi Mega Baskethez szerződött, majd az elmúlt három idényt a montenegrói élvonalban töltötte.
– A 2022/2023-as szezonban a Sutjeska Niksic együttesében a montenegrói bajnokságban átlagban 24,6 perc alatt 12,8 pontot és 5,6 lepattanót, míg az ABA Ligában 23,5 perc alatt 14,1 pontot és 5 lepattanót átlagolt a rendkívül erős felépítésű center – tájékoztatott hivatalos honlapján a Kometa Kaposvári KK. – Milos Koprivica a kilencest mezt viseli majd a Kometa Kaposvári KK-ban.
A csapat már két külföldi játékosát játékost jelentett be, az irányító posztra Derek Jackson érkezik. A kosárlabdázó 2022/2023-as idényt a portugál élvonalbeli Lusitania csapatában töltötte. Itt harmincnégy mérkőzésen 13,6 pontot (negyvenhét százalékos mezőny-, harminchárom százalékos tripla- és hetvenhét százalékos büntetőszázalékkal), hat gólpasszt és 2,5 labdaszerzést átlagolt. Utóbbi két mutatóban a portugál bajnokság legjobbjának bizonyult.
Remy Abell személyében amerikai hátvéd is jön; aki az előző kiírást Cipruson kezdte a Bajnokok Ligája selejtezője után a FIBA Európa Kupában szereplő Keravnos csapatánál, majd februárban a finn Vilpas gárdájához igazolt, ahol átlagban 14,3 pontot (56 százalék mezőnyből, 42 százalék triplából, 77 százalék büntetőből) szerzett mérkőzésenként. Érdekesség, hogy Derek Jacksonnal jól ismerik egymást, a 2017/2018-as évadban már játszottak együtt a Helsinki Seagulls csapatában.
A magyar magból Bogdán Benedek és a csapatkapitány, Krnjajszki Borisz is szerződést hosszabbított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában