Járványügy Somogyban

2020.03.25. 16:57

Küzdeni a kórházban is lehet, de azon kívül kell megnyerni a koronavírus elleni harcot

Vannak, akik éjt nappallá téve azért dolgoznak, hogy megmentsenek bennünket a halálos kórtól!

Hoffmann Zsolt

A többséget, minket pusztán arra kérnek a szakemberek: maradjunk otthon, tartsuk be azokat a szabályokat, amelyek valamennyiünk egészségben tartását szolgálják. A koronavírus megmutatta a világnak, hogy nem játék és tartogathat még számos meglepetést. Fegyelmezettségre, összefogásra, kölcsönös segítségre van szükség. Ezért is megdöbbentő tartalmú egy „frontvonalban harcoló” orvos bejegyzése.

A megyei kórház egy orvosa közösségi oldalán számolt be hosszú ügyeletének néhány percéről. Eszerint az egyik sürgős ellátást igénylő páciens egy fiatal nő volt, akit ittas vezetés miatt kísértek be a kórházba úgy éjfél körül. A hölgy, mint kiderült, Svájcból érkezett haza, és az itthon töltött ideje alatt nem foglalkozott az esetleges kockázatokkal. A hölgynek saját elmondása szerint volt egy erősebb köhögéses időszaka.

Ha bebizonyosodik, hogy fertőzött volt, annak a tíz rendőrnek, az orvosoknak, akik vizsgálták, valamint bárkinek, aki találkozhatott vele, karanténba kell vonulnia, nem számolva azokkal, akiknek tovább adhatták a vírust… Majd háromnegyed kettőkor ismét érkezett a mentő, akkor egy szintén tudatmódosító szerek hatása alatt álló férfival, aki rendszeresen találkozott külföldön dolgozó barátaival, s mint elmondta, rajtuk kívül neki is légúti tünetei vannak…

Az orvosok ápolók és asszisztenseket számos ilyen, vagy ehhez hasonló esetről mesélhetnének! Vegyük már észre: az életünkről van szó, kortól, nemtől függetlenül! Az egészség nem játék, másoké meg főleg nem! Legyen elég! Felelős polgárként védjük meg az egészségügyben, a közszolgáltatásban, a kereskedelemben értünk dolgozókat! Ne kísértsük a sorsot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában