Járványügy Somogyban

2020.04.26. 11:00

Bármikor ellenőrizhetik a desedai horgászokat

A desedai horgászok a koronavírus-járvány alatt is bárhol számíthatnak ellen­őrzésre, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület irodájában nyolctól délig szolgálják ki az ügyfeleket személyes kontaktus nélkül. Fontos tudni: akik horgászni akarnak, s van állami engedélyük, azok a halászati őröknél kiválthatják a területi engedélyt, illetve a napi jegyet is.

Harsányi Miklós

Kozári Miklós elnök arra kérte a sporttársakat, hogy tegyenek eleget a járvány­ügyi felhívásnak, s tartsák be a desedai horgászrendet is. A halászati őröknek szájmaszkot, fertőtlenítőszert és egyszer használatos gumikesztyűt adtak.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen keresik fel a Desedát, ám egyesek a tóparton mintha kissé elfeledkeznének a szabályokról – emelte ki az elnök. – Volt olyan apa, aki vígan horgászott gyermekjeggyel, mások az utolsó pillanatban írták be a kifogott halat. Munkatársaim gyakran csak figyelmeztetnek, ám súlyosabb esetben nem tekinthetnek el a büntetéstől. S azt is érdemes tudni: ha a horgászok nem tartják be a járványügyi előírásokat, kollégáim rendőrt hívhatnak és beszüntethetik a horgászatot.

Kozári Miklós közölte: a fogási naplók közel 95 százalékát feldolgozták, vannak azonban olyanok, akik más egyesülethez adták le a dokumentumot, így a végleges statisztika csak nyár végére készül el. Annyi már látszik, hogy a Desedán 2019-ben 14 ezer 307 kiló pontyot, 3584 kilogramm süllőt, fogast, 206 kiló csukát és 6424 kiló keszeget, kárászt fogtak. Ez szinte azonos a 2018-as eredményekkel. Az idén 32-vel több, összesen 722 éves felnőttengedélyt értékesítettek. S tíz százalékkal több gyermekengedélyt váltottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában