Járványügy Somogyban

2020.05.15. 18:10

Segítséget ajánl az országgyűlési képviselő

A helyi gazdasági élet szereplőivel egyeztet Gelencsér Attila. Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője legutóbb Kometa 99 Zrt-nél járt, ahol a társaság vezetőivel találkozott.

Barkóczy László

A magyar gazdaság lendületes növekedéssel fordult rá az idei évre, a koronavírus-járvány azonban alapjaiban írta felül a gazdasági várakozásokat. A járvány több kaposvári vállalkozást, kisebb és nagyobb céget hozott nehéz és váratlan helyzetbe. Az újraindításának feltételei megvannak, s hogy ebben miként tud segíteni a politikus, egyebek mellett erről tárgyal Gelencsér Attila a cégvezetőkkel.

A Kometa 99 Zrt-nél a társaság vezetői elmondták, hogy a Kometa nem küldött el senkit a járvány miatt, sőt új munkavállalók jelentkezését is várják.

A találkozáson az országgyűlési képviselő többek között beszélt a teljes magyar gazdaságot érintő a nagyvállalati beruházási programról, amelyben 315 milliárd forintnyi beruházás valósulhat meg a következő három évben.

A programban nyújtott támogatásnak köszönhetően a cégek fejlesztéseket hajthatnak végre, illetve új munkahelyeket is létrehozhatnak. Ez átmenetet képezhet a mostani járványhelyzet és jövőbeni fejlesztések között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában