Járványügy Somogyban

2020.06.04. 09:00

Két szakiskola kinyitott a tanév utolsó két hetére

Újra kinyitottak a szakiskolák kedden.

Góz Lilla

A szakképző intézmények maguk határozhatnak arról, hogy folytatják a digitális oktatást vagy visszaállnak a veszélyhelyzetet megelőző munkarendre. A Siófoki Szakképzési Centrumban maradt a digitális oktatás, a Kaposvári Szakképzési Centrum pedig a kaposvári építőiparit és a barcsi ipari iskoláját nyitotta ki.

Kedd reggel újra benépesült a kaposvári Lamping József Műszaki Szakgimnázium. Előkerültek a fúró-, csiszolóeszközök, munkához láttak az asztalosok, a festők pedig maszkban lesték el a szakma fogásait. A fodrászok műhelye a hajszárítótól volt hangos, mellettük pedig a kozmetikusok gyakoroltak. – Diákjaink többsége nem rendelkezik a digitális munkarendhez szükséges eszközökkel, számukra kiscsoportos tantermi foglalkozásokat szerveztünk – mondta el Agócs Attila, a szakiskola igazgatója. Hozzátette: a diákoknak nyári gyakorlatot kell teljesíteniük, ezeket is megkezdték kedden. – Másfél méteres távolságot kell tartani munka közben, sűrűbben fertőtlenítjük az intézményt, és kötelező a szájmaszk használata – jegyezte meg Agócs Attila.

A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz tagintézménye közül két iskola, a Lamping József Műszaki Szakgimnázium és a Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium hívta vissza a diákokat az iskolapadba, míg máshol maradt a távoktatás a tanév végéig. A centrum tagintézményei már készülnek a tanévzáróra és a bizonyítványosztásra, amely a Eötvös és a Noszlopy szakgimnáziumban június 17–19. között, a kereskedelmiben június 18-án délelőtt lesz. Maradnak online

– Folytatjuk a digitális oktatást mind az öt tagintézményünkben a tanév végéig – mondta el Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette: a diákoknak lehetőségük van az iskolákban 4-5 fős csoportokban vagy egyéni felkészítésen részt venniük. – Ha az osztályfőnök látja bármiben a lemaradást, egyeztet a szaktanárral, aki pedig segít a diákoknak a felzárkóztatásban – jegyezte meg a siófoki centrum kancellárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában