Járványügy Somogyban

2020.11.22. 15:40

Megsegíti a vendéglátósokat Kaposvár

Nem emelkednek a helyi adók és a vendéglátósoknak is segítő jobbot nyújt a megyeszékhely vezetése. Az intézekedésekről vasárnap videóüzenetben beszélt Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Koszorus Rita

A legnagyobb kihívás manapság az egészségünk védelme, mondta vasárnap Szita Károly. S a másik nagy feladat, a gazdaság működtetése, ezért a kaposvári városvezetés megsegíti a helyi vállalkozásokat.

Szita Károly tájékoztatójában bejelentette: 2021-ben sem változik a helyi adók mértéke. Így a kommunális adó, iparűzési adó, telekadó és építményadó, a korábbi években megszokott mértékű marad. Hozzátette: aki még így sem tudja fizetni a közterheket, az kérhet részletfizetést, vagy fizetési halasztást. Az eziránti kérelmeket megvizsgálják és indokolt esetben lehetővé teszik a vállalkozók számára.

A kormány által meghozott védelmi intézkedések érzékenyen érintik a vendéglátóipart, húzta alá a polgármester. – Míg tavasszal délután három óráig is nyitva tarthattak a vendéglátóhelyek, most ezt nem tehetik meg – mondta Szita Károly. – Valamennyi vendéglátósok által használt terasz bérleti díját november egytől elengedjük, egészen az őket érintő korlátozások feloldásáig. Azok az éttermek, kávézók, amelyek az önkormányzattól bérlik üzlethelyiségüket, 90 százalék kedvezményt kapnak a bérleti díjból.

Cserébe két dolgot kért a városvezető: a teraszokat rendezzék be úgy, mintha működnének, vagy pakolják el a bútorokat. Valamint a vendéglátóipari vállalkozók abban az esetben vehetik igénybe a kedvezményeket, ha nem bocsátanak el egyetlen dolgozót sem és a béreket sem csökkentik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában