Járványügy Somogyban

2021.04.07. 10:00

Szervezné már végre a Technik-Pikniket

Punik László, a megyei veteránjármű-gyűjtő egyesület elnöke beszélt Beoltatom magam című sorozatunkban arról, miért vette fel a koronavírus fertőzés elleni védőoltást.

Harsányi Miklós

Fotó: BARANYAI GERDA

Punik László, a megyei veteránjármű-gyűjtő egyesület elnöke is csatlakozott az oltakozók rohamosan bővülő táborához. Az első Pfizer-vakcinát felvette, s megkezdte már a visszaszámlálást, ugyanis április 24-én adják be neki a második oltást a kaposvári kórházban.

– Több ismerősöm is a covid- fertőzés áldozata lett, mások annyira megbetegedtek, hogy kórházba kerültek – mondta Punik László. – Ahogy elkezdődött a regisztráció, azonnal kértem én is az oltást. Azt gondolom, hogy jól tettem. Megnyugtató, hogy már az első oltás biztonságot ad.

Állítja: a koronavírus-fertőzés ellen csakis a vakcina jelenti a megoldást. A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület 62 éves tagja kifejtette: az oltás védettséget biztosít a lakosságnak, s esélyt teremt arra, hogy emberi kapcsolatainkat is újra indítsuk. Ha elérjük a tömeges átoltottságot, remélhetően rövidesen ismét kirándulhatunk, koncertekre, kulturális rendezvényekre járhatunk. S ha újra lehetőséget kapunk a normális mindennapokra, úgy a somogyi veteránjármű-gyűjtők is megint látványos programokat szervezhetnek.

– A koronavírus-járvány első hulláma miatt elmaradt a 2020-as tavaszi Technik-Piknik, melynek hosszú évek óta a Cseri park adott otthont – jegyezte meg. – Sajnos, ugyanez ismétlődött meg az ősszel, s az idei első összejövetelünk a korábbi tervek szerint április 4-én lett volna, ám esély sem volt a megrendezésre. Noha mindig nagy volt az érdeklődés, két éve még rekordszámú, 3500 látogató jött el a Technik-Piknikre. Talán nyár elejére javul a helyzet, s akkor már mindenki, így a veterán járművek iránt rajongók is újra szabadon találkozhatnak és közös túrát szervezhetünk a tagságnak is. Ehhez alapvetően egy dolog szükséges: aki eddig elmulasztotta, feltétlenül regisztráljon, s vegye fel a koronavírus elleni oltást. S ne csupán a középkorosztály vagy idősebbek, hanem a fiatalok is vigyázzanak magukra, egészségükre, hiszen úgy remélhető gyors javulás, ha a lehető legnagyobb számban beoltják a lakosságot.

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában