Fitnesz bajnokság

2022.10.11. 11:22

Kaposváron avatták a magyar bajnokokat

Az utánpótlás legrangosabb eseményének, a gyermek fitnesz magyar bajnokságnak adott otthont a kaposvári körcsarnok, ahová az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők.

Klein Péter

Fotó: Lang Róbert

Ebben az évben már második alkalommal adott otthont a rangos fitnesz versenynek a kaposvári körcsarnok, melynek lelátói ezúttal is szinte zsúfolásig megteltek érdeklődőkkel. Ez nem is csoda, hiszen az ország összes egyesülete vonultatott fel sportolót a gyermek fitnesz magyar bajnokságon, amely a sportág legrangosabb eseménye.

– Közel kétszáz versenyző érkezett a versenyre, melyen eldőltek a magyar bajnoki címek, így mind a nyolc egyesület képviselői jelen voltak – mondta Prukner-Sas Médea, a házigazda Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – A tavasszal rendezett Kaposvár Kupa, amely egy IFBB pontszerző verseny is volt egyben elnyerte a szövetség tetszését, így ezúttal egy még rangosabb eseményt tudtunk rendezni a körcsarnokban. Reméljük, hogy a következő évektől is mi rendezhetjük majd a magyar bajnokságot, így két rangos fitnesz eseménynek is otthont adhatna évente a város. A hazai rendezésű magyar bajnokságra rengeteget készültek a Bakó-Sas Fitnesz SE tehetségei.

– Egyéniben és csapatban közel negyven versenyzőnk állt színpadra és összességében remekül szerepeltek– tette hozzá Prukner-Sas Médea, aki kérdésünkre elmondta, az egyesület sportolói ebben az évben még emlékversenyeken, illetve Super Fitness Show kategóriában is színpadra állnak. Az ezekre való felkészülésüket azonban némileg hátráltatja, hogy októberben a megnövekedett fűtési költségek miatt bezárják majd az edzőcsarnokot, amely évek óta az otthona volt a több mint húsz éves múltra visszatekintő egyesületnek.

– A város önkormányzata lehetőséget biztosít egyesületünk számára, hogy az RG csarnokban, tükörteremben, illetve a körcsarnok emeletén folytathassuk az edzéseket – tette hozzá Prukner-Sas Médea.

A kaposvári esemény rangját az is jelezte, hogy a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke, titkára és elnökségi tagjai is jelen voltak.

– Ez a legrangosabb versenye szövetségünknek, mert a létszám és a lehetőségek száma hatalmas – nyilatkozta Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szakszövetség elnöke. – A színpadra állók közül válogatjuk majd ki azokat, akik a jövő évi világbajnokságon képviselik hazánkat.

 

 

A szövetség elnökét a Kaposváron folyó szakmai munkáról is kérdeztük

– Remélem, hogy a következő téli időszak problémái nem érintik mélyen az egyesület munkáját – tette hozzá Huber István. – Dér Tamás alpolgármester jelezte, hogy lehetőséget biztosít a versenyzők nevelésére a Bakó-Sas Fitnesz számára, így bízunk benne, hogy nem áll meg a sportélet Kaposváron, hiszen úgy látom, Kaposvár törekszik arra, hogy sportváros legyen.

A magyar bajnokságon Cservenyák Gabriella, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szakszövetség gyerek fitnesz szakágvezetője is rész vett, s mint zsűritag figyelte az ország legjobb fitnesz versenyzőit.

– A hosszabb nyári szünet után újult erővel vágtak bele a felkészülésbe a gyerekek, akik főként azokat a gyakorlatokat mutatták, mint a tavaszi Kaposvár Kupán – fogalmazott Cservenyák Gabriella. – A magyar szövetségnek ez a legrangosabb eseménye, amivel le is zárjuk az évet, bár még kisebb kupák lesznek országszerte. Kaposváron több kategóriában mutathatták meg az ebben az évben elsajátított koreográfiákat a sportolók. A kategóriák közül hozzám a művészi, artistic áll a legközelebb, melyben az előadásmód és a csodálatos tartás a legfontosabb, kevésbe az akrobatikus elemek a meghatározók. Az elit kategóriát is szeretem, hiszen ebben már válogatott versenyzők is szerepelnek.

A házigazda, Bakó-Sas Fitnesz SE remekül szerepelt a magyar bajnokságon, hiszen a tizenegy minősítő versenyen szereplő sportolóból nyolcan arany-, hárman pedig ezüstminősítést szereztek. Az egyéniben induló 15 versenyző is kitett magáért, hiszen három magyar bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérem került a nyakukba. Csapatban pedig ugyancsak remekelt a Prukner-Sas Médea által irányított együttes, amely ebben a kategóriában négy arany-, illetve egy ezüstérmmel zárta a magyar bajnokságot. A jó eredmények mellett pedig az esemény megszervezéséért és megrendezéséért is dicséret illeti a Bakó-Sas Fitnesz Sportegyesületet.

 

A Bakó-Sas Fitnesz SE eredményei

C kategória, arany minősítés: Langer Léna (2017), Réti Fanni (2014), Nagy Hanna (2013), Balázs Bernadett (2012), Bárány Eliza (2011). Fodor Zóé (2010), Andritz Sára (2010), Ojtó Lola (2010). Ezüst minősítés: Biró Jázmin (2013), Bentekovics Szonja (2011), Part Lara (2011).

B kategória, ezüstérmes: Szíjártó Mira (2013), Ernst Anna (2010), Sándor Kincső (2008), Kordély Szonja (16 év felett), Pető Luca (2011). Bronzérmes: Kiss Zsófia (2009). 5. helyezett: Horváth-Bank Norina (2007), Péterfi Anna (2012)

A kategória, aranyérmes: Tóth Anilla Netti (2011), Szabó Kinga (2007). Bronzérmes: Székely Adél (2007). 4. helyezett: Bali Luca (2009).

Artistic kategória, aranyérmes: Nábrádi Júlia (16 év felett).

Start kategória, aranyérmes: Soda és Yoda (Réti Fanni, Dobrovóczky Panna, Tömösváry Zorka, Bárány Dóri, Németh-Jó Aliz, Erdélyi Olívia).

Duó-trió kategória (10-12 évesek), aranyérmes: Kesha (Ernst Anna, Tóth Anilla Netti, Fodor Noémi). 4. helyezett: My Heart (Péterfi Anna, Balázs Bernadett, Pető Luca).

Csapatverseny (13-15 évesek): ezüstérem: Angyalok-ördögök (Bali Luca, Kiss Zsófia, Tóth Anilla Netti, Sovák Réka).

Formációk (10-12 évesek) aranyérmes: Karnevál (Tóth Anilla Netti, Péterfi Anna, Pető Luca, Balázs Bernadett, Sovák Réka, Ernst Anna, Ojtó Lola, Fodor Noémi). Magic Routin (Tóth Anilla Netti, Péterfi Anna, Pető Luca, Balázs Bernadett, Sovák Réka, Ernst Anna, Ojtó Lola, Fodor Noémi, Gáspár Bora, Nábrádi Júlia, Szabó Kinga, Horváth-Bank Norina , Sándor Kincső, Székely Adél, Bali Luca, Kiss Zsófia, Kordély Szonja).

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában