Atlétika

2023.08.24. 16:55

Tesztelték, majd birtokba vették a megújult atlétikai pályát

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola (KASI) fiatal atlétái csütörtökön két kör – 800 méter – teljesítésével, valamint az új rajtgépek kipróbálásával vették birtokukba a felújított atlétikai pályát, mely jövő hónapban a műszaki átadáson is átesik.

Fotó: Muzslay Péter

Az egykor salakos, a 2000-es évek elején rekortán borítást kapó Bodosi Mihály Atlétikai Pálya és környezete 862 millió forintból újult meg. A projekt részét képezte a Buzsáki utcában található löszfal megerősítése, mely félő volt, hogy idővel megcsúszik és ráomlik a pályára. Ide épül egy fedett lelátó és a korábbiakkal ellentétben erre az oldalra került át a rajt- és a célvonal. A sportpályát a hivatalos műszaki átadás után, szeptember 23-án egy regionális atlétikai versennyel tervezik felavatni.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester elmondta, hogy ezt a sportfejlesztést a kaposvári atléták kiérdemelték, és örül annak, hogy a sportág felfelé ívelő tendenciát mutat a városban. Kitért arra is, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások – futókörök, szabadtéri kondiparkok, grundok és az uszoda – az egészséges életvitelre való berendezkedés szempontjából egyaránt fontosak. Továbbá kiemelte, hogy a hivatalos átadás után az új atlétikai pálya a versenysportolók mellett mindenki számára elérhető és látogatható lesz.

Czipó Gabriella, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétikai szakosztályának vezetőedzője köszönetét fejezte ki, hogy a kis sportolók már most birtokukba vehették az új rekortánt és kiemelte, hogy az utóbbi években milyen dinamikusan fejlődött a szakosztály, mely jelenleg 278 igazolt sportolót foglal magába.

A sportolni vágyók nyáron 6–21 óra között, míg télen – október 1-től egészen március 31-ig – ugyanebben az időpontban, csak este 20 óráig bezárólag látogathatják a pályát, mely versenyek alkalmával és hétköznapokon (edzésidőben) 15 órától 17 óra 30 percig zárva tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában