Járványügy Somogyban

2020.05.12. 20:00

Híres képzőművészek alkotásait gondolták újra a fonyódi diákok

Egy nem mindennapi szorgalmi feladatot teljesítettek a fonyódi bacsákos diákok. A 11. d osztály híres képzőművészek alkotásait gondolta újra otthoni környezetben, különböző eszközök segítségével. A replikákon egy pár gumikesztyű is feltűnt és Szotyi kutya pedig élő díszletként pózolt gazdája kezében.

Góz Lilla

Gustav Klimt A csók vagy Leonardo da Vinci Hölgy hermelinnel alkotását is mai környezetbe helyezték a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Szakgimnáziumának tanulói. Zóka-Győri Viktóriának testvére segített, aki képzőművészeti iskolában tanul. Javaslatára a hermelint Szotyi kutyájukra cserélték, A csók alkotást pedig párjával alkotta, egy mintás ágytakaró szolgált díszletként. – Nagyon élveztem ezt a feladatot, feldobta a szürke hétköznapokat, remélem lesz még ilyen – mondta el a 11.d-s rendészetis tanuló.

Péter Natália egy kalapos hölgy bőrébe bújt. – A festményen selyemkesztyű szerepelt a hölgyön, én ezt kék gumikesztyűvel helyettesítettem, erre pedig felhúztam egy karórát – mesélte a rendészetis diák. – Érdekes volt a feladat, megmozgatta fantáziámat. Könnyen alkalmazkodtam az online oktatáshoz, de az osztálytársaim nagyon hiányoznak.

 

– Egy nagyon aktív osztályom van, legyen szó a digitális témahétről, vagy szemétszedési akcióról, a szorgalmi feladattal pedig a kreativitásukat próbáltam fejleszteni, valamint a kereséssel kicsit szélesíteni a művészeti kultúrájukat, érdeklődésüket – mondta el Varga Yvette, a 11. d osztályfőnöke. Hozzátette: a magyar óra keretein belül a rendészeti, kereskedelmi és közművelődés szakos diákok kivétel nélkül nagyon egyedi megközelítés alapján készítették el a replikákat. – Nem adtam konkrét alkotást vagy képzőművészt, nekik kellett keresniük és nagyon jó volt látni, milyen érdeklődőek voltak, nagyon sok kreatív munka született – jegyezte meg a magyar szakos pedagógus. Hozzátette: természetesen a dicséret mellé ötös is járt a művészpalántáknak.

A kreatív alkotók: Péter Natália, Németh Patrícia, Kovács Alexandra, Szántó Zsanett, Zóka-Győri Viktória, Csóbi Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában