Hallgassa élőben!

Edz, angolul tanul és sokat olvas a Fradi karmestere Berzencén

Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdázója jelenleg a családjával tölti az idejét Berzencén. A válogatott játékos már várja, hogy újra pályára léphessen.

Nyert kettő Bajnokok Ligáját (2013, 2014), nyolcszoros felnőtt magyar bajnok (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016), tízszeres kupagyőztes (2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017) – a somogyi kis faluból, Berzencéről indult Kovacsics Anikó egyik meghatározó egyénisége a magyar és az európai kézilabdázásának. Az irányító jelenleg az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesében játszik, előtte a világ legerősebb együttesének tartott Győri Audi ETO KC csapatában szerepelt. A magyar válogatottal éppen az olimpiai selejtezőre készült, amikor hazánkban is kirobbant a járvány. Miután kiderült, hogy elhalasztják a tornát és vége lett az edzőtábornak, két napra rá már otthon volt.

Fotó: fradi.hu

– Nyugalmasan telnek a napjaim Berzencén, az első egy-két hétben még kicsit nehezebb volt a helyzet, de már akkorra is kaptunk terveket a szakmai stábtól – mondta Kovacsics Anikó. – Akkor még egyáltalán nem lehetett tudni, meddig tart a járvány, aztán realizálódott, hogy egyelőre megjósolhatatlan, mikor lesz vége. Én is, ahogy a csapattársam is, „home office-ban” dolgozom, azaz minden nap edzek. Van, amikor egyet, de előfordul, hogy kettőt, s nemcsak az előírt feladatokat csinálom meg, hanem pluszt is bevállalok, hiszen az időmből kitelik. Természetesen a mentális és a fizikai pihenésre is jut most idő. Meg sem tudom pontosan mondani, mikor töltöttem ennyi időt egyhuzamban a családommal, talán még a gimnáziumi éveim alatt.

Fotó: fradi.hu

A 2019/2020-as szezon eddig nem úgy sikerült a Fradinak, ahogy azt a kézilabdabarátok megszokhatták, hiszen a harmadik helyen áll a bajnokságban, a BL-csoportkörből pedig nem jutott tovább.

– Csalódásnak érzem ezt a szezont, hiszen a minimális célunk az ezüstérem és az, hogy csatában legyünk a Győrrel az aranyért – tette hozzá a karmester, aki 2012-ben bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon a válogatott tagjaként. – Már ősszel is érezni lehetett, nehéz dolgunk lesz, hiszen már akkor látszott, nagyon erős a magyar pontvadászat élmezőnye és a BL-é is. Nem voltunk hozzászokva, hogy ennyi meccset elveszítsünk, kiváló együttesek ellen léptünk pályára tavasszal is és sokáig patiban is voltunk velük, de többször is a végjátékban buktunk el. Ebből is lehet, sőt kell is tanulni, hiszen, ha legközelebb hasonló helyzetbe kerülünk, akkor felénk billen majd a mérleg nyelve. Látjuk, van hová fejlődni, és az FTC képes is rá. Ha csak az előttünk állókat nézzük, akkor a Siófok KC egy kiváló csapat, ellenük mindkét mérkőzés alakulhatott volna máshogy is, a Győr pedig extra. Ez az utóbbi évek legszínvonalasabb és legkiegyensúlyozottabb pontvadászata.

Sok kiváló játékos érkezését jelentette már be a Ferencváros, a klub leigazolt három német válogatottat: a balátlövő Emily Bölk és a jobbátlövő Alicie Stolle egyaránt a Thüringer HC-ból jön, míg a beálló Julia Behnke a Rosztov-Dont hagyja el. Érdről teszi át a székhelyét a kapus Janurik Kinga és a beálló Kisfaludy Anett, s a világbajnok holland jobbszélső, Angela Malestein megszerzése vált hivatalossá.

– Egy új lendületet, igazi vérfrissítést hoznak az együttesünkbe az érkezők – hangsúlyozta a 28 éves kézilabdázó. – Biztosan ki lesznek éhezve a sikerre, ráadásul, mivel új közegbe kerülnek, nagyobb lesz a motivációjuk is. Nekünk is pluszt ad majd az ő jelenlétük, hiszen mindenben segíteni fogjuk őket, és úgy érzem, velük együtt nagy dolgokra lehetünk képesek. De a jelenlegi helyzetből kiindulva, még a következő bajnoki kiírás is speciális lesz, legalább is az első fele biztos, pláne azért, mert még nem tudjuk, mikor kezdődik a felkészülés, sőt még azt sem, miként zárul az idei bajnokság.

Az idén februárban újabb két évre kötelezte el magát az FTC-Rail Cargo Hungaria egyletéhez, így 2022. június 30-áig biztosan a fővárosi zöld-fehéreknél játszik Kovacsics Anikó.
– Biztos lett volna más ajánlatom is, de megmondom őszintén, egyről sem tudok, mert nem kérdeztem rá a menedzseremnél – emelte ki a válogatott sportoló. – Amint szóltak a Fraditól, hogy beszéljünk a hosszabbításról, leültünk és húsz percen belül megszületett a megállapodás. Nem volt nyitott kérdés, hiszen maradni akartam, a klub pedig azt akarta, hogy maradjak, így egyáltalán nem gondolkoztam el a váltáson.

Fotó: fradi.hu

Több elismerésben is részesült pályafutása során az irányító: 2009-ben az év játékosának járó közönségdíjat kapta meg, 2010-ben Junior Prima díjjal ismerték el teljesítményét. Kettőezer-tizenháromban megválasztották a Bajnokok Ligája legjobb fiatal játékosának, 2016-ban a BL legjobb balszélsőjének, 2018-ban az év magyar női kézilabdázójának.

Ott akarnak lenni a tokiói olimpián

Megtalálta a helyét a Fradiban, jó közösségben van, ahol válogatottak sorával játszik együtt.
– Élvezem azt, amit csinálok, még akkor is, ha néha vannak nehezebb periódusok – mondta Kovacsics Anikó, akit a társai Misinek becéznek. – Imádtam Győrben is lenni, de amiért ide igazoltam, azt minden téren megtaláltam.

Hétről hétre az ország legjobb tábora előtt futnak ki a pályára, a szurkolók szeretete pedig nagyon sokat jelent nekik.
– Fantasztikus érzés – vágta rá. – Az utóbbi időben többször is vesztesen hagytuk el a pályát, s ez a szimpatizánsainknak is nagy fájdalom, ennek ellenére ugyanúgy buzdítottak minket a kudarccal végződő meccsek után is, mintha nyertünk volna, szinte kirázott a hideg, akkora élmény volt. Nincsenek negatív hangok, mindig telt ház van, és az a fanatizmus, ami belőlük ered, példaértékű. Ha ők nem lennének, mi sem lennénk ennyire sikeresek.

Fotó: fradi.hu

Kovacsics Anikó még megjegyezte, nagyon várja már, hogy vége legyen a helyzetnek, sokat beszélt erről a csapattársaival. – Most is meg lehet találni a pozitívumokat. Én például sokat angolozok, olvasok, és olyan dolgokat találok ki magamnak, ami versenyszezonban eszembe sem jutna. Teszem a dolgomat, és remélem, mihamarabb a pályán lehetünk, s társaimmal közösen kiharcoljuk az olimpiai részvételt, hiszen mindenki szeme előtt a nagy cél, az ötkarikás játékokon való részvétel lebeg.

Hozzászólások

liverpool
Visszatérhet Klopp csapatkapitánya
beoltatom magam! / 1 órája
Már csak egy szúrás választja el a színpadtól Pogány Juditot
Pogány Judit interneten próbált, telefonon mondott verset és a fia segített neki regisztrálni.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HEGEDŰS GYULÁNÉ Keller Mária toponári, illetve volt magyaratádi lakos 62 éves korában elhunyt. Utolsó útjára szerető családja és barátai kísérték a toponári temetőben. A gyászoló család
"Megállt a szív mely élni vágyott, Pihen az áldott kéz, mely dolgozni imádott. Nélküled üres és szomorú a házunk, Nem hisszük el, hogy Téged hiába várunk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ORSOLITS JÓZSEFNÉ Raboczki Margit balatonboglári, volt gamási lakos 86 éves korában elhunyt. Temetése január 29-én, pénteken a 14 órai gyászmisét követően lesz a balatonboglári temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló családja
„Drága jó szívét, dolgos két kezét áld meg Atyám és én megköszönöm, hogy Ő lehetett az édesanyám.” Fájó szívvel tudatjuk rokonokkal és ismerősökkel, hogy VÖRÖS SÁNDORNÉ Kelemen Irma kaposfüredi lakos 81 éves korában elhunyt. Lelki üdvéért gyászmisét január 29-én pénteken 14 órakor tartunk, hamvasztás utáni temetése aznap 15 órakor lesz a kaposfüredi temetőben. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szerető férjem, édesapánk, nagypapánk és dédpapánk HORVÁTH FERENC „Kapitány” nyugalmazott őrnagy életének 86. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése katonai tiszteletadás mellett január 29-én, pénteken 12 órakor lesz a kaposvári Keleti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Köszönöm mindazoknak akik férjem, KOCSIS JÓZSEF temetésén megjelentek, utolsó útjára elkísérték, fájdalmamban osztoztak. Gyászoló felesége
„Ama nemes harcot megharcoltam, a futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.” Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LUKÁCS SÁNDOR kaposvári, volt bányai lakos tragikus hirtelenséggel, életének 67. évében, 2021. január 16-án hazatért Teremtőjéhez. Drága halottunktól január 29-én, pénteken 13.30 órakor a bányai temetőben veszünk végső búcsút. Gyászoló testvére és szerettei Drága emléke szívünkben örökké él.
"Mikor lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul Átölelt az Isten." Ady Endre Mély fájdalommal tudatjuk, hogy SZŐKE FERENC szőlősgyöröki lakos életének 89. évében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése január 27-én 14 órakor lesz a szőlősgyöröki temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy PALLOS BÉLA nyugalmazott tanár életének 80. évében, 2021. január 16-án eltávozott közülünk. Szeretett halottunk hamvait római katolikus szertartás szerint, a kaposvári Keleti temetőben január 26-án, kedden 11 órakor helyezzük örök nyugalomra. Kérjük, kegyeletüket egy szál virággal róják le. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal emlékezem GARAMSZEGINÉ FÜLÖP MAGDOLNA halálának 6. évfordulóján. Férje, Gyula
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAPP GYÖRGY életének 74. évében elhunyt. Lelki üdvéért gyászmisét a kaposfüredi templomban január 27-én, szerdán 10 órakor mondunk. Kérjük, részvétüket egy szál virággal róják le. Gyászoló szerettei
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a szorosadi Koppányvölgye Zrt. nyugalmazott ügyvezető igazgatója, FÁBIÁN SÁNDOR 2021 január 11-én életének 67. évében elhunyt. Emlékét kegyelettel megőrzzük. Fábián Sándor temetéséről a család később intézkedik. A Koppányvölgye Zrt. igazgatósága és dolgozói
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HORVÁTH JÓZSEFNÉ nagybajomi lakos életének 91. évében elhunyt. Búcsúztatása január 26-án 13 órakor lesz a nagybajomi temetőben. Gyászoló családja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAÁR KÁROLY volt marcali lakos életének 91. évében elhunyt. Temetése január 26.-án 14 órakor lesz a marcali központi temetőben. Gyászoló családja
Fájdalommal tudatjuk, hogy NÉMETH JÓZSEF kaposvári lakos 79 éves korában elhunyt. Temetése január 26-án, kedden 14 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Gyászolják: felesége, gyermekei, unokái
Fájó szívvel tudatjuk, hogy HORVÁTH-LUKICS JÓZSEFNÉ szennai (volt nikla-takácshegyi) lakos 84. életévében elhunyt. Temetése január 25-én, hétfőn 13 órakor lesz a niklai temetőben. Gyászoló szerettei
Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk JÁDI FERENCNÉ volt szilvásszentmártoni lakos halálának 2. évfordulóján. Szerettei
"Küzdöttél de már nem lehet, Átölel a csend és a szeretet." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy RÓKÁS JAKABNÉ Csavajda Margit volt kaposvári lakos, életének 82. évében elhunyt. Temetése január 25-én 10 órakor a kaposvári Nyugati temetőben lesz. Gyászoló családja
„Elfeledni téged soha nem lehet, Hisz Te voltál a jóság és a szeretet, Csak meg kell tanulni élni nélküled.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOKOR LÁSZLÓNÉ Magyar Mária 94 éves korában elhunyt. Temetése január 25-én, hétfőn 15 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Gyászoló szerettei
Fájdalommal tudatjuk, hogy DR. KÁRPÁTI KÁLMÁN volt kaposvári lakos 95. életévében elhunyt. Temetése január 22-én 15 órakor lesz a kaposvári Nyugati temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom, hogy férjem KOCSIS JÓZSEF Balatonboglári Fűszért nyugalmazott igazgatója 90 éves korában elhunyt. Temetése január 22-én, pénteken 13 órakor lesz a balatonboglári temetőben. Gyászolja: felesége
maga a történelem / 1 órája
1200 éves, páratlan értékű kard került elő Zala megyében
kották / 1 órája
Liszt Ferenc-kéziratokat ad vissza a Weimari Klasszika Alapítvány
alapos gyanú / 1 órája
Csákányban lopkodott a kaposvári betörő páros
Sonline
kegyetlen / 2 órája
Három hónapig titkolta nevelőapja meggyilkolását a bárnai férfi – elárultak a falubeliek, miért hittek neki
járványhelyzet / 2 órája
A koronavírus-járvány kihat a szervátültetésekre is
családon belüli erőszak / 2 órája
Mostohalányával erőszakoskodott a barcsi férfi
Sonline