Járványügy Somogyban

2020.05.08. 11:30

Sajtmester, mérnök és segédmunkás is kell a vállalatoknak

Munkaerőt keres több somogyi cég: ez járvány idején különösen jó hír, hiszen a koronavírus miatt eddig többnyire elbocsátásokról, üzembezárásokról érkeztek hírek.

Harsányi Miklós

20191003 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Az Alföldi Tej Kft. új debreceni üzemének ünnepélyes megnyitója.

Fotó: Matey István

A barcsi tejüzemben jelenleg 204-en dolgoznak, s az elmúlt két hónapban több mint negyvennel nőtt az alkalmazottak száma, elsősorban a fizikai és a gyártási munkakörökben.

– Ez azért is örvendetes, mert most a munkaerőpiacon ez a legsebezhetőbb réteg – mondta Nagy Béla, a Kőröstej Group marketing és pr-vezetője. – További jó hír, hogy rövid távon még 8-10 dolgozót szeretnénk felvenni gyártási munkakörökben. Az új technológiák bevezetésére, illetve a meglévők még hatékonyabb kihasználására élelmiszeripari, tejipari szakembereket, mérnököket is keresünk termelési, műszaki, minőségügyi, raktározási pozíciókra. Örülünk annak, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban a megye egyik stabil foglalkoztatójának tudunk megmaradni.

Szommer Gábor, a kaposvári tejüzem kereskedelmi vezetője elmondta: májusban tíz új munkatárssal szeretnék bővíteni a létszámot, a felvétel elsősorban a sajtüzemet érinti. A segédmunkásokon kívül targoncakezelőt és két sajtmestert is keresnek. Hangsúlyozta: azok jelentkezését várják, akik örömmel készítenek sajtokat, betanításukat teljes egészében a cég vállalja. Szükség van a dolgozókra, a kaposvári üzemegységben mintegy 600 millió forint értékben telepítenek új technológiát. Ez azt jelenti, hogy évente a jelenlegi ezer tonnával szemben 2021-től már 2200 tonna sajt előállítására válik alkalmassá a cég. A Kométánál jelenleg is fogadják a húsipari szakmunkásokat, közel 800-an dolgoznak már itt. Egyed Károly, a kaposvári Sarkpont Zrt. elnöke közölte: több új terméket fejlesztettek ki, s ha eredményes lesz a termékbevezetés, akár tíz dolgozót is felvehetnek Kadarkútra.

Reszeltből, vödrösből kevesebb kell

– Korábbi félelmeink ellenére szerencsére nem érzékeltünk visszaesést a Kőröstej termékei iránt, ezért vehetünk fel újabb dolgozókat a barcsi sajt­üzemünkbe is – tájékoztatott Nagy Béla. – Végleges forgalmi adatokkal március végéig rendelkezünk, áprilisra vonatkozóan csak előzetes információk állnak rendelkezésünkre. Szerencsére stabil maradt a kereslet a sajtjaink iránt, ami a belföldi és az exporteladásokra is igaz. A barcsi üzem zászlóshajója a grillsajt, melyet több mint 30 országba exportálunk és az üzem nemzetközi szinten is jelentős gyártónak számít. Csökkenést csak a reszelt sajtoknál és a kilós vödrös krémsajtoknál tapasztaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában