Járványügy Somogyban

2021.03.21. 17:00

Marad a boltzár, a somogyi vállalkozások egyre nehezebb helyzetben vannak

Marad a boltzár, és a tavaszi szünet végéig biztosan otthonról tanulnak a somogyi diákok. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy egy héttel meghosszabbítják a korlátozásokat.

Marosi Gábor

Kertész Rezső, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) Somogy megyei szervezetének ügyvezető társelnöke elmondta: egyre nehezebb helyzetben vannak a somogyi vállalkozások is, a bizonytalanság állandósult. Hozzátette: a szigorítás okát értik, azzal viszont nem értenek egyet, hogy míg a multikban szinte mindent árulhatnak, addig a szakboltoknak zárva kell lenniük. Kiemelte: a vállalkozók körében tapintható a feszültség. Sokan elmentek más területre dolgozni, és félő, hogy a járvány után se térnek már vissza eredeti szakmájukhoz. Sokan már szinte az összes tartalékukat felélték, és attól tartanak, hogy a nyárig nem is lesz bevételük.

Második hete tanulnak digitális formában az általános iskolások. Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a kaposvári iskolák főigazgatója elmondta: a Kréta rendszer kezdeti gondjai megoldódtak.

Kiemelte: minden hozzájuk tartozó intézményben biztosítottak tanfelügyeletet, ezt azonban a 3600 diákból összesen öten vették igénybe. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tavaszi szünetben – április elseje és hatodika között – az iskolákban nem lesz felügyelet, azt azonban még nem lehet tudni, hogy húsvét után is marad-e a digitális oktatás.

Vegyszerosztag az iskolákban

A főigazgató hangsúlyozta: a napokban a Zrínyi-, a Kisfaludy- és a Kodály-iskolát is fertőtlenítették a katonák. Ezekben az intézményekben volt a legtöbb koronavírusos megbetegedés. Hozzátette: a Kodály-iskolában március 26-án és 27-én szervezték volna meg a zenei meghallgatást, erre azonban most nincs lehetőség. A szülőket ezért arra kérik, hogy amennyiben emelt szintű zenei képzésre szeretnék beíratni a gyermekeiket, küldjenek az intézménynek egy szándéknyilatkozatot. Erről bővebben az iskola honlapján lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában