Járványügy Somogyban

2020.03.26. 09:00

A virtuális pályákon is lefutották a félmaratont

Rendhagyó módon online karanténfutást rendeztek Kaposváron, miután a veszélyhelyzet miatt a hagyományos MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred által évente megtartott Deseda félmaraton futóversenyt nem lehetett megtartani.

Koszorus Rita

A résztvevők, ahol szerették volna, ott teljesíthették a meghirdetett 1, 2, 3 és 21 kilométeres távokat. A futók dolga csak annyi volt, hogy dokumentálják részvételüket, s természetesen a megtett távokat. A legtöbben valamilyen okostelefonon használható futóalkalmazás segítségével mutatták meg, milyen teljesítménnyel végeztek az első online karantén-futóversenyen. Volt, aki csak körbe-körbe futott otthon, s olyan is, aki a Desedán teljesített, vagy épp a szőlőben. S veszély ide vagy oda, akadt futó, aki nem volt hajlandó egyedül róni a kilométereket, ezért kutyájával sportolt.

Voltak futócsapatok is, kis létszámban. Ám a szervezők már a meghirdetéskor felhívták a figyelmet, hogy minden résztvevő saját felelősségére vehet részt a megmérettetésben, s az alapvető szabályokat – mint a kézfogás mellőzése, a tömeg kerülése – mindenkinek be kellett tartani.

A verseny ráadásul nemzetközire sikerült, hiszen még külföldön élő nevező is bizonyította otthonában, hogy az igazi sportembereket egy világjárvány sem kényszeríti kanapén ücsörgésre.

S végül 48 óra alatt az online futóverseny résztvevői 598 kilométert tettek meg különböző módokon. A résztvevők nem fértek volna el a képzeletbeli dobogón, hiszen tulajdonképpen mindenki nyert.

Aki ezúttal is futócipőbe bújt és eleget tett a kihívásnak, virtuális emléklapot kapott a nem mindennapi megmérettetésről. Koszorús Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában