Járványügy Somogyban

2020.03.25. 10:00

Hírek röviden: falat húzunk a vírus előtt

A kaposváriak is felveszik a ritmust: tapssal köszönik meg az egészségügyben dolgozók munkáját.

Sonline

19:00

Siófok

A CE Napfény Hotelben az önkéntes karanténban lévők mindennapjairól olvashatnak, ha ide kattintanak.

18:30

A Roxínház holnap este hat órakor online közvetíti Sose halunk meg c. darabjukat!

18:30

Alsóbogát

Alsóbogáton is felkérik az időseket, hogy maradjanak otthonaikban.

18:25

A Balatonlellei Polgárőrség büszkén kiveszi a részét az idősek ellátásában.

18:20

Már a halat is házhoz viszik. Persze sok mást is. A somogyi vállalkozások a Maradj otthon mozgalom jegyében és persze a munkavállalóik megtartása érdekében számos új kezdeményezéssel rukkoltak ki a koronavírus-járvány kitörését követően. A Halker Kft. például számos településre elküldi járatait a megrendelt csomagokkal, amelyet a kapuban, vagy éppen a főbejáratnál adnak át, minimálisra csökkentve a személyes találkozást.

18:00

Mucsi Kristóf, a Csiky Gergely Színház színművésze mesét olvas élő videójában!

17:15

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Facebook oldalán fejezte ki köszönetét a felajánlóknak

Valamint újfent felhívja mindenki figyelmét, a helyes szájmaszk használatra

17:00

16:20

A Kométa a járvány elején számos egészségbiztonsági intézkedést vezetett be a beszerzésnél, az üzem fertőtlenítésénél, valamint a munkamenetet illetően, hogy óvja dolgozóit, a kereskedőket és fogyasztók egészségét.

„A munkát eddig is a legmagasabb higiéniai előírások mentén végeztük, amelyeket a járvány kezdetekor számos egyéb óvintézkedéssel egészítettünk ki” – mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója. „A telephelyre érkezéskor minden kollégánál testhőmérsékletet mérünk, egy profi, a repterekről ismert hőkamerát is beszereztünk a beléptető helységbe, ezáltal nem csak a gyártó egységekbe, de már a telep területére sem juthat be szigorított ellenőrzés nélkül senki. Kötelezővé tettük a csuklyás védőmaszk viselését is.” Szigorították a közös étkezést is: egyszerre kevesebben lehetnek a kantinban, ételfutárok nem léphetnek az üzem területére, a kávéautomaták helyett pedig bekészített kávé áll a dolgozók rendelkezésére.

16:00

Mezőcsokonya

Mezőcsokonya Önkormányzata is támogatni szeretné ebben a nehéz helyzetben lakosait, így bárki, akinek segítség kell a bevásárlásban vagy a gyógyszerek beszerzésében az alábbi módon tudják jelezni

15:44

Witzmann Mihály Facebook oldalán köszönte meg a balatonföldvári Kukorica Csárdának és a Siófok-Kiliti Royal Sütöde Kft.-nek a felajánlásokat a Siófoki Kórház részére.

15:40

Gyenesei István a nehéz időkben felajánlotta házi pálinkáját fertőtlenítési célokra, a vírus megelőzésének segítésére, azonban minden jónak egyszer vége szakad. A politikus Facebook oldalán osztotta meg hírét:

14:45

Marcali

Marcali egészségügyi dolgozói az alábbi Facebook posztban köszönték meg az adománygyűjtésben részt vett emberek kedvességét, melynek hatására ők is úgy döntöttek tovább viszik ezt a figyelmességet.

14:20

Bejegyzést tett közzé a Horgász Egyesület Facebook oldalán, irodájukat határozatlan időre bezárják.

13:20

Sürgősségire, sebészetre és a fertőző osztály dolgozóinak is jut a felajánlott pizzákból.

11:40

Akadozik a bárányhús exportja Somogyból, a koronavírus-járvány miatt a külföldi partnerek szállítmányokat mondtak le, a határátkelési korlátozások is nehezítik a helyi vágóhidak helyzetét.

A teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.

10:08

A kormány és az országgyűlés három fronton is harcol egyszerre, foglalta össze a mostani helyzetet Gelencsér Attilla, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője, az országgyűlés jegyzője. Szerinte elsőként a vírus terjedésével szemben folyik a küzdelem.

A teljes cikkünket ide kattintva olvashatja.

9:56

Siófok

A part üresen, járókelők nélkül fürdőzik a hóban. Így otthonról is gyönyörködhet a látványban:

9:40

Reggeli ovistornát tett közzé a Csiky Gergely Színház közösségi oldalán.

9:20

Szájmaszk, gumikesztyű és fertőtlenítőszer: a koronavírus-járvány miatt kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságra a somogyi pékségek is. Plexifal építését kezdték el hétfőn a kaposvári Deseda Pékségben.

Teljes cikkünket ide kattintva olvashatják.

8:50

Kaposvár

Ha segítene:

Ha segítségre van szüksége:

2020.03.24. Kedd

Szita Károly, Kaposvár polgármestere élőben jelentkezett a Facebook oldalán. Védekezés céljából ingyenesen elérhető szájmaszkokat kapnak a város lakói, a segítők és munkába járók, valamint új gazdasági intézkedéseket vezetnek be a bérleti díjakat illetően. Az alábbi bejegyzésben megtekinthető a teljes videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában