Járványügy Somogyban

2020.03.23. 10:58

Megerősítették: pozitív lett egy koronavírus teszt Balatonlellén

A Balatonlellén tartózkodó férfinak pozitív lett a koronavírus tesztje. Mint korábban beszámoltunk róla: Kenéz István Balatonlelle polgármestere nyílt levelében leírta, hogy az elmúlt napokban Ausztriából érkezett haza egy budapesti család, akik önkéntes karanténba vonultak balatoni nyaralójukban.

Góz Lilla

Balatonfüreden önköltségesen mindegyik családtagon elvégezték a koronavírus tesztet. Ennek eredménye lett egyikőjüknél pozitív lett. Szombat este pedig a Népegészségügyi Szerv által kiküldött mentősök elvégezték a család tagjain a tesztet.

– Megkaptam az értesítést a népegészségügyi szervtől, az akkreditált labor kimutatta, hogy az egyik családtag valóban koronavírusos és nyaralójukba továbbra is karanténba vannak addig, míg gyógyultnak nem minősítik – mondta el Kenéz István polgármester. Kiemelte: nagy óvatosságra van szükség, hogy a vírus ne terjedjen jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában