Járványügy Somogyban

2020.03.18. 13:02

Reményt élesztő gondoskodás

Bajban elé a segítség, a napokban több olyan megható történetet is hallottunk, amely az emberek kedvességét mutatja. Iváncsikné Kálmán Éva pedagógusnak egykori diákjai élesztőt tettek postaládájába, miután olvasták a közösségi oldalon, hogy napok óta nem tudott vásárolni a boltban.

Góz Lilla

– Kedden városszerte kerestek lányaim élesztőt a boltokban, de egy darabot se találtak – mesélte Iváncsikné Kálmán Éva pedagógus. Hozzátette: a közösségi oldalon érdeklődött ismerőseitől hol tudna vásárolni a kenyérsütéshez alapanyagot. – Este egy kis zacskóba csomagolva a postaládámba tettek bele két élesztőt, volt mellette egy cetli, amelyre az volt írva drága Éva néni fogyasszátok egészséggel – mesélte meghatottan a kaposvári pedagógus.

Szerdán reggel egy újabb meglepetésben volt része, vitte ki az ágyneműt szellőzni, mikor egy csomag volt kerítésére akasztva. – Négy darab élesztő volt a zacskóban egy kedves levéllel, nem vagyok egy érzékeny típus, de a két ajándék után jól kibőgtem magam a meghatottságtól – mondta el Iváncsikné Kálmán Éva. Hozzátette: egy élesztőt már továbbadott az idős szomszédasszonyának, hogy ne kell neki se boltba mennie emiatt. –Megerősítették a hitemet az emberekben, a szeretetben abban, hogy valamit talán jól csináltam az elmúlt évtizedekben, úgy gondolom, most van a legnagyobb szükség az egymásra figyelésre – jegyezte meg a pedagógus. Azt kéri mindenkitől, hogy a veszélyhelyzetben nagyobb odafigyeléssel forduljunk a környezetünkben élők felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában