Járványügy Somogyban

2020.05.07. 14:45

A lazítások ellenére is fegyelmezettséget kér Szita Károly

A városi korlátozások lazítása ellenére továbbra is fegyelmezettséget kér a lakosoktól Szita Károly polgármester.

Góz Lilla

Kiemelte: a járványgörbét sikerült ellaposítani és az egészségügyi ellátórendszer is fel tudott készülni a tömeges megbetegedésekre, a kijárási korlátozások enyhítése mellett is fontos az óvintézkedések betartása. Megjegyezte: a boltokban, tömegközlekedési eszközökön viseljünk maszkot. Azért, hogy a térségi gazdaság a lehető legkisebb mértékben sérüljön és megtarthatóak legyenek a munkahelyek a város több programot is elindított.

Az önkormányzati üzlethelyiségek esetében a bérleti díjak drasztikusan csökkentek, a napokban megnyitott teraszok után pedig szeptemberig nem kell közterületi bérleti díjat fizetni. Szita Károly elmondta: a lezárt játszóterek újbóli megnyitása is napirenden van. Ha ez megtörténik várhatóan napi fertőtlenítésre is számítani lehet. Szükség esetén a város újabb intézményeket is megnyit, azoknak a családoknak, akik nem tudják otthon megoldani gyermekük felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában