Járványügy Somogyban

2020.05.05. 09:04

Friss hírek: kellő odafigyeléssel indulhat újra az élet

Kövesse velünk percről-percre, hogyan küzd Somogy a koronavírus ellen! MInden információ egy helyen, ebben a cikkben, melyet folyamatosan frissítünk!

Sonline

Kaposvár, 2020. május 4. A Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi ellenõrei (j, j2) a mosodában a református egyház Csertán Márton Otthonában Kaposváron 2020. május 4-én. Folyamatosan ellenõrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idõsotthonokat az országos tisztifõorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György/MTI

20:05

Több somogyi vendéglátóhelyen is éltek a lehetőséggel; már hétfőn délelőtt kipakolták a székeket, asztalokat az épületek előtti teraszra. Május negyedikétől újra kinyithattak a vidéki éttermek, kávézók és kocsmák, a vendégek egyelőre csak a teraszon foglalhatnak helyet.

18:15

A Csiky színészei ismét köztéren szórakoztatták a színházkedvelőket.

17:30

Túl vannak a somogyi diákok a matek érettségin is. Felemás érzésekkel jöttek ki a diákok az iskolából, miután befejezték a matematika érettségit. Volt, aki könnyeket is hullatott a csalódottság miatt, de vidám és nyugodt végzősöket is látni lehetett az utcán.

 

16:40

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg – közölte a tárca az MTI-vel kedden.

16:10

Kedden délelőtt már közös edzésen vettek részt a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói, akiknek a szakmai stáb a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján vezényelte a gyakorlatokat.

15:45

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa azt kéri, hogy az evangélikus gyülekezetekben továbbra se tartsanak templomi istentiszteleteket és más gyülekezeti együttléteket – közölte az MTI.

15:10

Csütörtökön ismét megnyitja kapuit a Csiszta Fürdő, minden nap 9-től 18 óráig. A fürdő több pontján lesz kihelyezve fertőtlenítő. A kemping a helyzetre és az építkezésre való tekintettel még nem üzemel.

14:55

Német Mónika, a Csiky színművésznője az Alice Csodaországban vidám és kalandokkal teli történeteivel jelentkezett videóban.

14:20

A DRV Zrt. közleményben tájékoztatta a lakosságot, miszerint hétfőtől újra végeznek korábban felfüggesztett munkákat, mint a hálózatdiagnosztika. Alább olvashatod a teljes közleményt.

14:00

Július 30-án rendezik a Kékszalagot. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke szerint az előírások betartásával az egyik legnagyobb verseny megrendezésére nyílik idén lehetőség. Érdekesség, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről is a szakági elnököt kérdeztük, hiszen a neves pécsi érsebész miniszteri tanácsadóként segíti a magyar védekezést. Mint mondja, Magyarországon egyedülálló módon sikerült ellaposítani a járványgörbét és nagy számban kerültek le betegek a lélegeztetőgépekről.

13:10

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő írt közösségi oldalán a koronavírus országos kutatásáról.

11:45

A nagyatádi kórház is közzétette a betegellátás változásait a közösségi oldalán.

 

11:00

Voith Ágnes a Csiky Gergely Színház színésze versel közösségi oldalukon.

 

9:00

A siófoki kórház weblapján tett közzé a járóbeteg ellátás változásait!

 

8:30

8:00

A tegnapi nap történéseit egy helyen itt tudja elolvasni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában